Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi is pontosan a goth?

Mi is pontosan a goth?

Figyelt kérdés

(Bocsi, hosszú lesz)

Szimplán csak zenei irányzat vagy életérzés?

Itt vagyok én példának. Imádom Tim Burton filmjeit/rajzfilmjeit és a hasonlóan sötét, misztikus filmeket, rajzfilmeket. Kedvenc regény és film műfajom a krimi és a thriller (nem horror!), sokat nézem az ID csatornát és hasonló sztorikról videókat. A legmegnyugtatóbb hely számomra a temető. Betegesen vonzódom a viktoriánus korabeli dolgokhoz (ruhák, lakberendezés, építészet, kínzási módszerek, korabeli történetek) és imádom a fekete színt.

Amikor tini voltam, "emósan" öltöztem, majd jött a rocker korszakom öltözködésben, míg nem, nemrég találtam rá a goth öltözködésre ami baromira tetszik, úgy érzem ez az én stílusom.

De van egy kis bökkenő: nem tetszik a goth zene....

Próbáltam rávenni magam, hallgattam nem is egy klasszikust mint a The Cure, Siouxsie and the banshees, Joy Divison stb. de számomra élvezhetetlen ez a fajta stílus, bocsi goth zenét hallgatók...

Nyilvánvalóan akkor nem vagyok goth, hiszen ez egy zenei szubkultúra. De akkor mi vagyok a kedvelt dolgaimra tekintettel nézve? Vagy mi maga a goth szubkultúra? Életérzés? Zenei irányzat?

tegnapelőtt 12:14
 1/2 anonim ***** válasza:
34%

A goth egy összetett fogalom, amely egy zenei stílusból, egy esztétikából és egy szubkultúrából áll. Nem könnyű egyetlen mondattal meghatározni, hiszen sokféle értelmezése lehet.

**A goth zenei stílusként:**

* **Gyökerei:** A 70-es évek végén, a post-punkból fejlődött ki.

* **Hangulata:** Sötét, atmoszférikus, romantikus, gyakran befelé forduló.

* **Szövegek:** Gyakran foglalkoznak halállal, szeretettel, veszteséggel, sötét témákkal.

* **Hatások:** A gótikus irodalom, a romantika, a horrorfilmek mind hatottak rá.

**A goth esztétika:**

* **Öltözködés:** Fekete szín dominál, gyakran viktoriánus, gótikus, vagy steampunk elemek is előfordulnak.

* **Smink:** Sápadt bőr, sötét szemkörnyék, hangsúlyos ajkak.

* **Haj:** Gyakran hosszú, sötét, díszes frizurák.

**A goth szubkultúra:**

* **Közösség:** Azok az emberek, akik a goth zenét hallgatják, az esztétikát követik, és egy közös értékrendet osztanak meg.

* **Értékek:** Individualizmus, önkifejezés, a sötét és a misztikus iránti vonzalom.

* **Életmód:** A goth szubkultúra tagjai gyakran részt vesznek koncerteken, fesztiválokon, klubesteken.

**Miért nehéz meghatározni?**

* **Változó:** A goth folyamatosan változik és fejlődik, új stílusok keverednek bele.

* **Személyes:** Mindenki máshogy értelmezi és éli meg a gotot.

* **Sztereotípiák:** Sok tévhit és sztereotípia kapcsolódik hozzá.

**Összefoglalva:**

A goth egy sokszínű és komplex jelenség. Nem egyetlen stílushoz vagy kinézethez köthető, hanem egy életérzés, egy hozzáállás. Ha szeretnél többet megtudni róla, érdemes elmerülni a goth zenében, olvasni a történetéről, és beszélgetni más gothokkal.

**További információ:**

* **Gót zene:** Ha szeretnél néhány gótikus zenekart megismerni, ajánlom a Siouxsie and the Banshees, a Bauhaus, a The Cure, a Sisters of Mercy vagy a Type O Negative együtteseket.

* **Gót szubkultúra:** A Wikipédia jó kiindulási pont lehet, ha szeretnél többet olvasni a goth szubkultúra történetéről és jellemzőiről.

tegnapelőtt 22:01
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Te önmagad vagy. Egy ember aki szereti a goth stílust, de a goth zenét nem. Én szeretek temetőben lenni, éjjel egyedül sétálni kietlen helyeken, viszont úgy öltözködöm ahogy bárki más, és kb goán, freejazzen, meg k-popon kívül mindent hallgatok.
tegnap 00:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!