Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan tudom ellenőrizni egy...

Hogyan tudom ellenőrizni egy youtube videoról/zenéről, hogy felhasználható-e a saját videómban?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék úgy járni, hogy a feltöltött videóm törlésre kerül szerzői jogvédelem miatt.

Továbbá szeretném már a video készítése előtt tudni, hogy az adott zene felhasználható-e, és nem csak akkor ha már feltöltöttem a csatornámra.

dec. 20. 16:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha nincs feltüntetve a szabadon felhasználható jelleg, akkor nem használhatod fel. A Youtube-nak van saját zenei könyvtára ahol felhasználható zenéket tudsz használni (de ez lehet a youtube stúdió használatához kötött, azaz ott kell megszerkeszteni a videót is). Vagy vannak olyan gyűjtőoldalak (royalty free, licence free music) ahol szabadon felhasználható zenéket listáznak, és azt el kell fogadnia.
dec. 20. 17:14
 2/4 anonim ***** válasza:
dec. 21. 07:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha az alábbi szöveget beilleszted a leírásba, elvileg bármit beletehetsz:

"Copyright Use Disclaimer - This video is for educational purposes only.

Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use."

Ennek egyetlen hátránya, hogy pénzhez nem tudsz jutni esetlegesen a videó megtekintéseiből, de ha ez nem zavar, akkor ez a legjobb módszer. Nekem legalábbis bevált.

dec. 27. 18:58
 4/4 anonim ***** válasza:
#3: ha a fair use alá tartozik a videó, akkor automatikusan megkapja felhasználási jogot, külön disclaimer nélkül is. Ha nem tartozik bele, akkor is eltávolítják a tartalmat és kapja a büntetést, ha bemásolja ezt a szöveget. Önmagában egy copypaste varázsmondat nem keletkeztet jogot semmire.
dec. 27. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!