28 évesen van esélyem, hogy egy nap fuvolatanár lehessek?
Nyilván tudom, hosszú időbe telenne, de kb. 15 év alatt csak meg tudnám valósítani az álmom (hosszútávú projekt lenne).
Jelenleg kb. 1 éve fuvolázom még csak.
Olyat csak a Zongoristáknál/Zongoratanároknál hallottam, hogy kb. 7évesen kezdik...meg hogy a kéz technikája 14-18 éves korban fejleszthető leginkább..... fuvolára ilyet nem hallottam.
Jó azt mondjuk elismerem, egy fuvolatanárnak nem mindig jön össze egy teljes munkaidős állás (óraszám miatt, talán még a furulyás növendékekkel együtt sem), de nekem félállásba is megfelelne. Nyilván amelett mást csinálnék.
Nem lesz könnyű dolgod.
Munka mellett nem könnyű tanulni, gyakorolni.
"Nem lesz könnyű dolgod.
Munka mellett nem könnyű tanulni, gyakorolni."
Ez mondjuk igaz. Viszont ennyi erővel az iskolásoknak (7-18 évesek) sincs könnyű dolga, mert ők meg 8-15 (16)-ig suliban ülnek. És nekik meg amellett kell a hangszeren gyakorolniuk, egyebekre készülniük.
Sosem késő elkezdeni. Igen, általában később jutsz el arra a szintre mint az, aki hamarabb elkezdi, de ez se feltétlenül igaz, mert ha kitartó, szorgalmas és ügyes vagy, jobban fogsz haladni mint az, aki csak fújja, aztán jól van az.
Ideje mindenkinek arra van, amire szeretné. Nyilván nem öt dologra egyszerre, de 1-2 órát minden nap rá tudsz szánni iskola és munka mellett is, értelemszerűen utána, heti 1-2 napot tanárnál, a többi napon pedig otthon gyakorold.
Az fontos, hogy legyen valami ami motivál, hogy ne úgy érezd, hogy fölöslegesen csinálod az egészet. Sokakból ez hiányzik, na meg persze a támogatás. Nehéz úgy bármit is csinálni, ha mindenki le akar beszélni róla. Sajnos ismerek ilyet, ő énekel és rajtam kívül mindenki le akarta beszélni róla. Nekem az első dolgom volt elvinni énektanárhoz, néhány hónappal később már színpadon állt és áll a mai napig, aminek a gyakoriságát a járvány megtépázta, most is alig van lehetőség, de ami van kihasználjuk. A lényeg, hogy ne hallgass azokra, akik tönkre akarják tenni az álmod. Tegyél meg mindent érte és így eléred a célod. Sok sikert hozzá! Remélem egyszer majd hallhatlak játszani valahol.
#3 bocs de ez nem így van. Azért az iskola és a tanulás nem emészt annyi időt mint a munka. Nincs nyári szünet…
Én is zenész akartam lenni világéletemben, mikor középiskolás voltam nagyon sokat gyakoroltam. Nyári szüneteimet is csak ezzel töltöttem…
Csak féltem hogy magyarországon nem fogok tudni rendesen megélni belőle. Ezért úgy voltam vele hogy más szakmák kitanulok, legalább lesz pénzem hangszer cuccokra…meg lesz egy B terv szakma.
Ez így is lett, de sajnos a zenei karriert elengedtem, mert közel sincs annyi időm gyakorolni, bármennyire is szeretnék.
Fel kéne hogy mondjak és segélyen élnem, hogy megpróbáljam, de ahhoz nem vagyok elég bátor. Így megmaradt egy jó hobbinak.
Legtöbb zenésznek az életpályája az hogy középiskola után konziba megy vagy otthon gyakorol éjjel nappal fiatalon és próbálja összerakni, eladni a zenéit. Elmegy alkalmi melózni hogy alapvető cuccokat meg tudja venni.
Nagy hátrányból indulsz hozzájuk képest, Napi 8 óra gyakorlás az minimum kell. Nem tudom hogy fogod kivitelezni.
Drukkolok neked ettől függetlenül, csak leírtam neked hogy kicsit racionálisan is megközelítsd ezt az álomépítés dolgot.
Előadóművész az nem akarok lenni.
Igazából nekem megfelelne, az is, ha a lakhelyemtől mondjuk 60-70 km-re kapnék egy kisebb zenesuliba állást.
Mondjuk hét-kedd-szerda ott lennék, a többi napon meg csinálnék mást az életben.
Nyilván ehhez először kb. 6 év múlva elmegyek egy konzi 2 éves érettségire épülő képzésére. Utána valamelyik vidéki Zmi-re beadnám a jelentkezésem.
Amúgy jelenleg is Zeneiskolában (Ami) tanulom a fuvolát, meg járok szolfézsra is azon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!