Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Jelenleg milyen formában...

Jelenleg milyen formában lehet zenét vásárolni? Milyen hanghordozón?

Figyelt kérdés
Úgy értem, régen volt a magnószalag, a hanglemez, a kazetta, azután a CD. Jelenleg talán még a legutóbbi kapható. De ha meg akarom venni a kedvenc együttesem albumát, hogyan tehetem meg? Van olyan, h műsoros memóriakártya vagy pendrive, vagy valami?

nov. 29. 07:34
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Nincs. CD van. Gyűjtőknek kis példányszámban LP. Esetleg digitális vásárlásként flac/wav, de csak magánkiadásban. A kiadók fosnak tőle a kalózkodás miatt.
nov. 29. 07:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

#1 A CD ugyanolyan könnyen kalózkodható mint a flac/wav. A Spotify pedig olyan könnyen kalózkodható mint az mp3. Minimálisan több erőfeszítés csak.

CD-t szoktak kiadni, de manapság olyan irreális áron, hogy inkább várok pár évet, hogy csökkenjen az ára. De a párom kedvence már ki se ad, ott csak a streaming van, úgyhogy sajnos kénytelen vagyok kalózkodni, hogy offline példányom legyen belőle.

nov. 29. 09:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Azt én tudom, ne nekem akard megmagyarázni, hanem a kiadóknak. Bár abból meg az lenne, hogy CD-t sem adnak ki.

nov. 29. 09:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szoktak pendrive-on is kiadni albumokat igen, de a CD az elsődleges fizikai adathordozó. De vannak LP és MC kiadások is gyűjtői jelleggel. De alapvetően a szolgáltatás alapú zenehallgatás megy ma, ha előfizetsz egy streaming szolgáltatásra, akkor abból csordogál vissza valami a zenészeknek.
nov. 29. 11:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írták, a zenehallgatás napjainkban már leginkább a streaming szolgáltatókon keresztül megy.

A fizikai formában megvásárolt lemezek "funkciója" mondhatni átalakult. Míg régebben konkrétan a zenehallgatás volt velük a cél, most inkább a zenekar támogatása/relikviák gyűjtése a fontos. Emiatt a CD szerintem nem fog kimenni a divatból, hisz azt ki tudod rakni a polcra, stb. A bakelitek, meg a kazetták is kezdenek ugyanezen indok miatt visszajönni.

nov. 29. 15:41
 6/6 anonim ***** válasza:

LP, CD, SACD, DVD-A, BD-A

Utóbbi három olyan magasfelbontásó audiot ad, amit a jelenleg kevés streaming támogat, illetve a CD kivételével mindegyik tud 5.1-t amit tudtommal egyik streamingen sem elérhető.

Ezek azonban olyan tulajdonságok, amik nem nagy tömeget vonzanak.

De még mindig jelennek meg kiadványok, igaz nagyon kis példányszámban, orsós szalagon és kazettán is.

jan. 30. 01:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!