Jelenleg milyen formában lehet zenét vásárolni? Milyen hanghordozón?
#1 A CD ugyanolyan könnyen kalózkodható mint a flac/wav. A Spotify pedig olyan könnyen kalózkodható mint az mp3. Minimálisan több erőfeszítés csak.
CD-t szoktak kiadni, de manapság olyan irreális áron, hogy inkább várok pár évet, hogy csökkenjen az ára. De a párom kedvence már ki se ad, ott csak a streaming van, úgyhogy sajnos kénytelen vagyok kalózkodni, hogy offline példányom legyen belőle.
Azt én tudom, ne nekem akard megmagyarázni, hanem a kiadóknak. Bár abból meg az lenne, hogy CD-t sem adnak ki.
Ahogy előttem is írták, a zenehallgatás napjainkban már leginkább a streaming szolgáltatókon keresztül megy.
A fizikai formában megvásárolt lemezek "funkciója" mondhatni átalakult. Míg régebben konkrétan a zenehallgatás volt velük a cél, most inkább a zenekar támogatása/relikviák gyűjtése a fontos. Emiatt a CD szerintem nem fog kimenni a divatból, hisz azt ki tudod rakni a polcra, stb. A bakelitek, meg a kazetták is kezdenek ugyanezen indok miatt visszajönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!