Balkezesként jobbkezes gitárral tanultam meg gitározni alap szinten. Ebből később lehetnek problémák?
Figyelt kérdés
Jelenleg nem érzem hogy bármit vesztettem ezzel, tudok fejlődni. Csak nem igazán értem, hogy miért mondják sokan azt hogy ha balkezes vagy, akkor balkezes gitáron kell tanulnod.nov. 20. 01:24
1/8 Waff válasza:
Eleinte talán még gyorsabban is haladsz úgy, hiszen eleinte a pengető ("butább") kezed csak sikál, vagy lassabb tempóban pengetget egy egy húrt, míg az ügyesebb kezed fogja le a húrokat, ez kicsit bonyolultabb meló mint a sika/pengetés. A gondok később lesznek, mikor a pengetés gyorsul, bonyolódik. Akkor már a "butább" kéznek kell többet teljesíteni. Nem hiába alakult ki úgy hogy a jobb kezesek ballal fognak le gitáron. Persze ha csak tábortüzi gitározgatás a cél akkpr ez nem gond.
2/8 anonim válasza:
Sok balkezes gitáros jobbkezesen tanul meg, általában nem szokott gond lenni.
3/8 anonim válasza:
Számos példa volt már rá, hogy balkezes emberek jobbkezes gitáron tanultak, és kiválóan játszottak rajta. Pl. David Bowie
5/8 anonim válasza:
Lehet hogy hülyeség, de szerintem a bal kezes gitárokat külön a balkezeseknek találták fel.
6/8 balogh zoltán2 válasza:
sok balkezes jobbkezesen gitár tanulj meg gitárosni pl:Jimmy Hendrix
7/8 anonim válasza:
#6: Jimmy Hendrix egyedülálló és kivételes példa.
Ő valóban jobbkezes gitárt használt, de áthúrozta úgy, hogy a hangszert fordítva fogva, balkezes módon tudjon játszani rajta.
8/8 A kérdező kommentje:
#8 nem akarok úgy játszani mint Jimmy Hendrix. Nekem George Benson és Wes Montgomery a példák előttem hogy hogyan kell jól improvizálni.
dec. 4. 23:32
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!