Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi ez a dal? Régi, nem találom?

Valaki : kérdése:

Mi ez a dal? Régi, nem találom?

Figyelt kérdés

Egyszer írtam, nem lett meg, ami nem csoda, de egyre jobban idegesít.

Szóval kb. 1999 és 2004 között sokat hallottam a rádióban (pici voltam). Csak a dallama egy része rémlik, meg hogy nem volt magyar. Lehetett angol, akkor még nem ismertem a nyelvet. Tuti, hogy nem volt egy híres dal, mert szét kerestem a külföldi slágereket, nem volt ott. Egy mély hangú férfi énekelte, a stílusa talán Somló Tamás, Olyan szépek voltunk című dalára hajaz. A refréne előtt volt egy elnyújtott ÓÓÓÓ . Lassú, nem pörgős.

Tudom, nem sok, de olyan idegesítő. Semmi ritmusérzékem, zenei antitalentum vagyok, próbáltam dúdolni másoknak, de nem ismerték fel (egyszer az Örömódát próbáltam, azt sem ismerte fel senki…)

Jöhetnek a tippek, köszönöm

nov. 2. 11:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Valamelyik Nick Cave dal?
nov. 2. 12:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Meat Loaf?
nov. 2. 18:49
 3/6 anonim ***** válasza:
nov. 2. 22:33
 4/6 anonim ***** válasza:
nov. 2. 22:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez alapvetően boldog dal?

Vagy ilyen visszarévedős?

Sting/The police jutott eszembe,lehet,hogy nekik valami számuk.

De,ha volt a rádióban sokat;akkor talán híre.

Vagy pl Phil Collins?/Genesis

vagy Gazebo? Neki a híresebb az I like Chopin.

Mélyebb hang,hmmmmmmmm.....

Recsegős is kicsit? Most Bryan Adams,meg Rod Stewart jutott az eszembe. Van egy karcos hang esetleg a We are the World USA 4 Africa-ban is.

Évtizedre mikorra raknád inkább kábé? 70/80/90-es évek?

Egyébként valamennyire meg lehet különböztetni azt is,hogy, ne vegye senki légyszi sértésnek, segíteni akarok, de inkább ilyen "fekás" hang, "fekás hangszín"? Bocsi,ha ez valakinek sértő,nem tudom,hogy kell pontosan kifejezni. Vagy inkább olyan európaias?

nov. 11. 21:42
 6/6 A kérdező kommentje:

Ezek nagyon pörgősek hozzá

Nagyon lágy, nagyon érzelmes dal, egy mély hangú, idősebb férfitól. Szerintem szakítós vagy volt szerelemre gondolós lehet.

Én ezt 2000 körül hallottam, 4 éves koromban. Nem tudom, akkor mennyi idős volt már ez a dal.

Biztosan nem fekás abban az értelemben, hogy nem megmondós (mint a gettó dalok). A Somló Tamás, Olyan szépek voltunkra hasonlít a stílusa és a férfi hangja is hasonló

nov. 12. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!