Mit gondoltok erről a dal szövegemről?
Ez élvezhető vagy milyen lett jó olvasni?
Ez a szöveg egyébként az életben még lévő Kilátástalan reményteli helyzetről szól...
Az egész élet stresszben
Mély érzés egy sebben
Folyamat kérdés a fejben
Kilátástalan helyzetben
Kamu szeretet egy helyben
Bukott emberek a mennyben fent
Bukott angyalok a mennyben
Szereteid fele lenn lenn
A pokolba lent lent lent
Fél kész jegyzet a szívben
Hová mész gyere vidd el
Miért félsz gyere sírj fel
Szerető gyerek anya szívben bent
Ami benned van soha ne engedd el
(válaszodat köszi🙂)
Egy dalszöveget nem olvasgatni kell...
Nem értem, miért hoznak ide sokan dalszöveget zene nélkül. Azt gondolják, hogy könnyebb megugrani a szintet, mintha versnek mondanák?
Zavaros, tartalmatlan, nem visz sehova, a ritmusa idegesítően következetlen.
A korábbiakhoz képest javuló tendenciát mutatsz szerintem, bár a
"Szereteid fele lenn lenn
A pokolba lent lent lent" rész fizikai fájdalmat okozott nekem...
Ha nem jut eszedbe megfelelő szó
Ismételd meg a sor végit sokszor sokszor sokszor
KI A FRANCNAK VAN JEGYZET A SZÍVÉBEN?! Legalább akkor firkáljanak bele valamit vagy tépjék el, hogy ne csak az előszóból derüljön ki az e kilátástalanság. Ez így még elvont metaforának is értelmetlen. Ha nem indokolja meg a vers, hogy hogy jön ide egy félkész jegyzet, akkor szívvel költői képet csak érzelemmel párosítva (harag, fájdalom, szeretet), de egy jegyzetfüzettel ne (van akinek amúgy szívritmus szabályozó van a szívében, az pl. értelmes). A gyerekről is mindenki tudja, hogy a méhből jön, nem kell a szívből eredeztetni - még a prűd vallási szövegek sem csinálnak ilyen buta eufemizmust.
A kényszeres sorvégi magánhangzó egyezés ragrímekkel teletűzdelve továbbra is hihetetlen gáz. Képzeld, hogy végződhetnek a páros és páratlan sorok is hosszú/rövid szótagokra keresztrímként! Pl.:
Isten, áldd meg a magyart
Jó kedvvel, bőséggel
Nyújts feléje védő kart
Ha küzd ellenséggel
Ha ennyire e-betű mániád van akkor próbálj meg mondjuk nyelvtörőt írni, azon legalább mi is jót szórakoznánk: https://www.youtube.com/watch?v=3LGv1F5iqOo
mivel elolvastam pár szövegedet, csak az merült fel bennem, hogy komolyan gondolod-e ezeket v csak szórakozol?
egyébként sok gyakorlást!
vmilyen dalszövegírói képzés után nézz esetleg
Kedves, Senior Séf.
Te meg inkább főztél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!