Szerintetek jók a magyar zenék?
Ez elég tág fogalom..
A Pop szakma nagyrésze most a
mumle rap et nyomatja, ki így, ki úgy.
Vannak jó hegedűseink, zongoristáink, rappareink stb..
Vagy Én pl szeretem a magyar Dj-k egy részét is (a saját track-je ik et is)
Jimmy nek is jó hangja volt, Rúzsa Magdi több lehetett volna, stb, stb..
Az attól függ, hogy ki mit ért a „magyar zene” alatt. Magyar szerző? Magyarországon élő szerző? Magyar előadó? Magyarországon élő előadó? Nem mindegy.
És hogy foglaljak is állást, de mégse bántsak meg senkit… Szerintem a jó zenéknek és úgy általában a jó dolgoknak nem kell külön reklám. Ezért a megítélés során nem célszerű azokból kiindulni, amit a média belenyom az emberek arcába. :-)
#3 Nem tudom te merre élsz, de szerintem Magyarországon a rock mint műfaj, eléggé megvetette a lábát :D Az már természetesen más kérdés, hogy a mainstream médiában sehol nem hallani rockdalokat, de ettől függetlenül igenis létezik a hazai rockkultúra.
Szerintem általánosítani nem lehet. Vannak magyar előadók, akik nagyon jók, és tényleg elképesztő jó minőségben adnak ki dalokat. De vannak olyanok is, akiknek ha meghallom a dalait, akkor fejvesztve menekülök, mert annyira rossz. A tehetség nem a nyelv függvénye.
Az viszont igaz, hogy a magyar nyelv nagyon kifejező, és egy adott érzést, hangulatot, talán jobban vissza tud adni, mint mondjuk az angol.
Igen, a régiek
Szécsi Pál, Máté Péter, Cserháti Zsuzsa, Ihász Gábor stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!