Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A 2010 előtti vagy utáni rap...

A 2010 előtti vagy utáni rap dalokat tartod jobbnak?

Figyelt kérdés

Eredetileg úgy szólt volna a kérdés, hogy az old school/retro vagy a new school dalok-e a jobbak?

Kérdés azonban, hol van a korszakhatár?

Annak idején egy DJ azt mondta nekem, hogy a 10 éves zene már retro-nak számít.

Nos, a rap dalokból a 80-as, 80-es évek alkotásait mindenki a retro-hoz sorolja. Én azonban a 2000-es évek dalait is ide sorolom. Egyrészt azóta már elég sok idő telt el, másrészt, a múlt évtizedben jelent meg a mumble rap, ami egyértelműen jelezte, hogy a műfajban egy nagy váltás történt:

[link]

Tehát, nézetem szerint:

- minden olyan rap dal, amely 2010 előtt keletkezett, old school/retro.

- a 2010 után keletkezett dalok (napjainkig) a new school kategóriába sorolhatók.

- a 2010-es dalok egyszerre mindkettő, hiszen a korszakhatáron készültek.

aug. 11. 07:43
A kérdező szavazást indított:
A 2010 előtti rap dalok jobbak.
Azt gondolom, hogy a 2010 utáni rap dalok (napjainkig) jobbak.
8 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
Nagyjából egyiket sem m
aug. 11. 20:27
 2/3 anonim ***** válasza:

A 2000 előtti rap dalok még jobbak.

az 1990 előttiek meg pláne :)

no joke

aug. 12. 20:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Teljesen egyértelműen a 2010 előttiek, sőt mondhatni a 2000 előttiek. Az "OG" korszak: 2Pac, NWA, Dr. Dre, korai 50 cent, korai Eminem. Azok voltak az igazi minőségi rapzenék. A mai selejt fasorban sincs ezekhez képest.
aug. 14. 00:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!