2/5 anonim válasza:
Azért nem lehet az összes rock zenét egy kalap alá venni, pont ugyanúgy, ahogy pl a magyar zeneipart sem. Annak köszönhetően, hogy ma már szinte bármi feltöltheti a zenéjét az internetre, rengeteg előadó van minden országban, akik között a nagy számok törvénye alapján bőven akad borzalmas, de tehetséges is. Nem lehet bekategorizálni egy egész ország zenéjét, maximum a mainstream zeneiparát.
4/5 Mansour válasza:
Így általánosságban nehéz mit mondani, mert ott is sokféle műfaj van, és van amiben jók, van amiben kevésbé. Szoktam néha olasz népzenét hallgatni, abban vannak jó dolgok. Az operát nem szeretem, pedig abban nagyok. A nápolyi dalok élvezhetők, ha az embernek olyan hangulata van, kivéve, ha operaénekesek éneklik. Filmzenében Morricone megkerülhetetlen. Klasszikus zenében Vivaldi ugye alap, nekem Albinoni Adagio-ja az egyik kedvencem. A kortárs komolyzenében Ludovico Einaudi nagy név, és Franco Battiato is csinált hozzá hasonló minimalista komolyzenét, de ő inkább rock- és minőségi popzenéiről ismert. Rockzenében egyébként az olaszok nem túl erősek, inkább a dallamosabb pop-rockban jók, mint pl. Ramazzotti. Nekem két kedvencem van még, akik műfajilag elég nehezen besorolhatók. Egyik a dalszerző-előadó Fabrizio de André, a másik a reneszánsz és barokk zenei hagyományokat a pop- és rocknezével vegyítő Angelo Branduardi. Mindkettőjüknek nagyon szép és igényes zenéje van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!