Kordáék playback nyomják? Eddig élőt hittem, de rákeresve 1 számra tök ugyanúgy éneklik.
Is-is! Gyakori sok énekesnél. CD minőséget vár el a publikum, de azt nem lehet mindenhol produkálni. Én hallottam őket élőben többször. Igaz, annak már minimum 30 éve.
De olyan falunapos videókat találhatsz, ahol biztosan nem tátikáznak csak.
Nem akartam elhinni, hogy ebben a korban ugyanúgy énekel mint 40 éve. Aztán az élő felvételeket a régiekkel mwghallgattam. Isteni hangja van, a mai énekesek nem bírnak ilyen hangon énekelni. De kivi lettem volna a mostani hangjára.
Ilyenkor az első sorokban állók ezt nem hallják?
Icipici off, de playback. Hitelességét nem tudom.
Ezer éve volt egy Boney M. prágai koncert. Az egyik szám közben eltaknyolt valamelyik csaj. Közben a hangja ment tovább. Akkor még nem nagyon volt ismert a konzerv hang.
A hangosítás nem egyszerű dolog, főleg nem nyílt terepen. Pl. a szélzaj elnyomása. Kb. egy éve hallottam Gyuri bácsit és Klárikát mikrofon nélkül énekelni. Van hangjuk, elhihetitek!
Amit sokan tátikázásnak mondanak, akkor is énekelnek, csak a mikrofon le van húzva a keverőpulton.
Hogy hallani lehet-e közel hozzájuk? Nem, a hangfalak elnyomják. Akkor is, ha az ő hangjuk van kiadva.
Egyébként érdekes ez a dolog, mert sokszor észre lehet venni a konzervet, még tévéműsort nézve is. Pl. több olyan show-műsor ment, ahol beszélgettek, viccelődtek a szereplők, összekötötték a dalokat. És amikor dalolni kezdtek, nagyon másképpen szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!