Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A különböző fesztiválokon...

A különböző fesztiválokon miért háromszoros, négyszeres árakat kérnek mindenért?

Figyelt kérdés

Tegnap motoros találkozón voltam épp, ami nem is a legnagyobbak közé tartozik az országban. 8000 a napijegy, a borsodi 950, staropramen 1050 volt. Persze mindenki a borsodit vette, de okosan volt megoldva, mert mindenki ezrest adott, és senki sem várta meg az ötvenest, vagy legyintettek. Bár megfigyeltem, 5 éve 30 percet álltam sorba sörért, most nem volt már sor.

Ha valaki rendesen köröket fizet, otthagy egy vagyont. Máshol is ez megy?

Kárpátia koncertre sem lehetett bevinni semmiféle italt, üveget, mert veszélyes. Bent a kimérőnél halálra ihattad magad 3x áron.

Mindenhol ez megy?

jún. 9. 16:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
82%
#10 ahhoz meg pláne nem 3 vagy 4-szeres
jún. 9. 22:53
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem kukacoskodásból írtam a kérdést. Csak mik az árak összetevői? Az állam lenyúl sokat, bérlés, egyebek. Mennyi szokott megmaradni tisztán az árusnál?
jún. 9. 22:54
 13/14 anonim ***** válasza:
81%

Elöször is kell egy engedély, hogy árulhassanak, a területet ki kell a rendezvény idejére bérelni, kell egy kocsi vagy stand, kell áram, víz, hütöberendezés, kell kiszolgáló személyzet (munkabér + adó utána), az árut be kell szerezni, oda kell szállítani (üzemanyag, autóhasználat), ehhez le-fel rakodni (munkabér), a bevétel után adózni, a rendezvény után el kell szállítani a maradék árut (üzemanyag,autóhasználat), meg az üres üvegeket, feltakarítani a helyet maguk után (munkabér).

Ezen kívül vannak járulékos költségeg - könyvelök, egyéb dolgozók munkabére, a cég telephelyének fenntartása, rezsije, stb

jún. 10. 07:37
 14/14 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
Az 1000 forintos sör az iszonyat olcsónak számít - a most zajló Európa bajnokságon 8-10 €-s (3500-4000 forint) fél literes árak vannak. Amerikai sport rendezvényeken van 15-20 $ is (6-8000 forint), de szerintem az Olimpia sem lesz olcsóbb. Az ár fő összetevője a munkaerő, mivel hogy nem lehet önkiszolgáló rendszerben rábízni az emberekre a sörcsap kezelését. Mivel minden idegenforgalmi bér nagyon megdrágult 2024-re, jó sokat kell fizetni azért, hogy találj egy olyan embert aki elvállalja, hogy kiszolgálja a sok türelmetlen bunkót. S közvetve az utólagos takarítás költsége is beépül, hiszen ahol tömegesen lerészegednek emberek ott azért elég cudarul tud utána kinézni a környezet.
jún. 28. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!