Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért olyan nagy szám a Korn...

Miért olyan nagy szám a Korn és hogy lehet ilyen híres?

Figyelt kérdés
Vannak hallgatható számaik, de én gitározok 2 éve és nem lenne kedvem Korn dalokat tanulni, mert a riffek olyan semmilyenek. Sokszor alig van gitár alatta, vagy ha van az egy nagyon egyszerű kis valami. Nem fog meg annak ellenére, hogy a dallama néhány számuknak bejön. De valahogy nincsenek alatta jó gitárriffek és ez fura kettősség. Ezért van az, hogy szeretem több számukat, de egyiket se lenne kedvem megtanulni gitáron. Olyan fura a gitár semleges, semmilyen hangzása és egyszerűsége. Pedig, ha ilyen híres és sokak által kedvelt bandáról van szó, akkor jó lenne, ha lennének jó riffek a szám alatt.

2024. jún. 5. 15:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyunk egyformák, valaki pont azért szereti őket, mert a gitárjátékok olyanok benne, amilyenek. Én pl több, mint 20 éve élek-halok a Korn első 6 albumjáért, és semmit nem változtatnék az akkori zenéjükön, a részemről mind úgy tökéletesek, ahogy vannak. Rengeteg élményt és érzést adtak a jó- és a nehezebb időkben is és a mai napig képtelen vagyok őket megunni.

Régen én is gitároztam, és szerintem baromi jó és ötletes gitárriffeket tudtak legyártani. Én kifejezetten szerettem azt a néhány számukat eljátszani, amiket anno tudtam tőlük. Meg ugye nekem meg más stílusú gitárjátékok nem tetszenének annyira, amiket viszont más valaki meg nagyon szerethet. De ez így van jól.

2024. jún. 5. 17:27
 2/6 Mansour ***** válasza:
89%
Nem vagyok amúgy nagy rajongójuk, de egyedi és ütős a gitárhangzás, és ez jó benne. Az egyszerűség néha tud pozitívum lenni a zenében, ha van mellette egy kis plusz, amit nem mindig lehet megfogalmazni, hogy micsoda, de érzi az ember, hogy ott van. Hasonlóképpen, a bonyolultság sem mindig jó önmagában. Én alapból az összetettebb, bonyolultabb, jól megkomponált zenéket szeretem, de ha egy bonyolult zenéből hiányzik az a plusz, akkor önmagában unalmas, sőt fárasztó tud lenni.
2024. jún. 5. 17:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mert letettek egy eléggé egyedi stílust akkoriban, hiába érezni a Grunge hatását az albumjaikon, teljesen más zenét játszanak, mint egy AIC vagy egy Nirvana, és egyébként is szerintem a Korn-ba a basszus gitár jelentősebb, mint az elektromos gitár, igazából ritka is az olyan viszonylag modernebb rock/metal zenekar, ahol a basszus ugyanolyan fontos, mint bármelyik más hangszer, akiket most feltudok sorolni az a RHCP, a Tool és persze a Korn.
2024. jún. 5. 19:38
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
Már az első albumukat megvettem kazettán, nagyon sokat hallgattam de soha nem lett nagy kedvenc.
2024. jún. 5. 19:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Aha. Lehet, hogy akkor ez a bajom vele, hogy a basszusgitárnak nagyobb hangsúlya van és én meg gitározok. Azzal egyet értek, hogy önmagában a bonyolultabb riff nekem se elég, kell a jó dallam is. És ezért kettős nekem a Korn. Mert vannak jó dallamok benne, de a gitárriffek nekem eléggé egyszerűek vagy inkább semlegesek, nincs jellegzetes hangzásuk.
2024. jún. 6. 06:55
 6/6 anonim válasza:
a Korn egy zenekar, nem egy szám
2024. jún. 26. 00:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!