Miért olyan nagy szám a Korn és hogy lehet ilyen híres?
Figyelt kérdés
Vannak hallgatható számaik, de én gitározok 2 éve és nem lenne kedvem Korn dalokat tanulni, mert a riffek olyan semmilyenek. Sokszor alig van gitár alatta, vagy ha van az egy nagyon egyszerű kis valami. Nem fog meg annak ellenére, hogy a dallama néhány számuknak bejön. De valahogy nincsenek alatta jó gitárriffek és ez fura kettősség. Ezért van az, hogy szeretem több számukat, de egyiket se lenne kedvem megtanulni gitáron. Olyan fura a gitár semleges, semmilyen hangzása és egyszerűsége. Pedig, ha ilyen híres és sokak által kedvelt bandáról van szó, akkor jó lenne, ha lennének jó riffek a szám alatt.2024. jún. 5. 15:44
1/6 anonim válasza:
Nem vagyunk egyformák, valaki pont azért szereti őket, mert a gitárjátékok olyanok benne, amilyenek. Én pl több, mint 20 éve élek-halok a Korn első 6 albumjáért, és semmit nem változtatnék az akkori zenéjükön, a részemről mind úgy tökéletesek, ahogy vannak. Rengeteg élményt és érzést adtak a jó- és a nehezebb időkben is és a mai napig képtelen vagyok őket megunni.
Régen én is gitároztam, és szerintem baromi jó és ötletes gitárriffeket tudtak legyártani. Én kifejezetten szerettem azt a néhány számukat eljátszani, amiket anno tudtam tőlük. Meg ugye nekem meg más stílusú gitárjátékok nem tetszenének annyira, amiket viszont más valaki meg nagyon szerethet. De ez így van jól.
2/6 Mansour válasza:
Nem vagyok amúgy nagy rajongójuk, de egyedi és ütős a gitárhangzás, és ez jó benne. Az egyszerűség néha tud pozitívum lenni a zenében, ha van mellette egy kis plusz, amit nem mindig lehet megfogalmazni, hogy micsoda, de érzi az ember, hogy ott van. Hasonlóképpen, a bonyolultság sem mindig jó önmagában. Én alapból az összetettebb, bonyolultabb, jól megkomponált zenéket szeretem, de ha egy bonyolult zenéből hiányzik az a plusz, akkor önmagában unalmas, sőt fárasztó tud lenni.
3/6 anonim válasza:
Mert letettek egy eléggé egyedi stílust akkoriban, hiába érezni a Grunge hatását az albumjaikon, teljesen más zenét játszanak, mint egy AIC vagy egy Nirvana, és egyébként is szerintem a Korn-ba a basszus gitár jelentősebb, mint az elektromos gitár, igazából ritka is az olyan viszonylag modernebb rock/metal zenekar, ahol a basszus ugyanolyan fontos, mint bármelyik más hangszer, akiket most feltudok sorolni az a RHCP, a Tool és persze a Korn.
4/6 anonim válasza:
Már az első albumukat megvettem kazettán, nagyon sokat hallgattam de soha nem lett nagy kedvenc.
5/6 A kérdező kommentje:
Aha. Lehet, hogy akkor ez a bajom vele, hogy a basszusgitárnak nagyobb hangsúlya van és én meg gitározok. Azzal egyet értek, hogy önmagában a bonyolultabb riff nekem se elég, kell a jó dallam is. És ezért kettős nekem a Korn. Mert vannak jó dallamok benne, de a gitárriffek nekem eléggé egyszerűek vagy inkább semlegesek, nincs jellegzetes hangzásuk.
2024. jún. 6. 06:55
6/6 anonim válasza:
a Korn egy zenekar, nem egy szám
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!