Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Debrecenben két nagy hangszerb...

Debrecenben két nagy hangszerboltot ír a Google, ismertek esetleg még olyan boltot ahol lehet elektromos gitárt venni?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy Fender Stratocastert, a három boltból csak kettő (Hangszerarzenál és Szent Anna Hangszer) forgalmazzák a márkát, de relatíve kevés a polcon levő választékuk mindkét boltnak Fender gitárokból.

Főleg mivel nekem egy HSS hangszedő konfigurációjú kellene, ami ritkább, mint a hagyományos SSS hangszedős

Interneten nem merek rendelni, mivel szeretném élőben szemügyre venni és kipróbálni a gitárt amit veszek, valamint a postázás során megsérülhet, stb.: ugyanez a helyzet abban az esetben, ha a boltnak kell rendelnie egyet, valamiért tartok tőle hogy egy olyat sikerülne kifognom ami jelentősen eltér hangzásban attól amit a boltban esetleg meg tudok nézni/kipróbálni

Pl. amit hoznának, annak nem olyan a fa erezete, a testnél nincs jól kivágva a nyak illesztése, és hézag lenne, vagy valamilyen komolyabb gondok lennének a nyakkal (meg van tekeredve a faanyag miatt, stb.)

Magyarán szólva érdekelne, hogy van-e esetleg még más opció Debrecenben gitár vásárlásra

máj. 25. 19:19
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Akkor bizony utazgatnod kell érte mert nem minden üzlet tart fender gitárokat. Egyébként pedig a kiállított darabokkal érdemesebb vigyázni, hiszen hány amatőr végighúzhatta már az övcsaton és marták meg a fogólapot körömmel vagy verték oda valamihez. Egy mexikói fenderrel amúgy sem lősz mellé ha neten rendeled, mind egyforma. Például ha a szériában van bármi apró illesztési pontatlanság akkor az mind olyan, még a felső nyereg magasság is. Már nem Joe készíti a hangszereket hanem gép, CNC. Az hogy meg lenne csavarodva a nyak az kizárt, még a bullet szériában sem találkoztam olyannal, viszont egy alapos beállítás mindegyikre ráfér, a fenderre is.
máj. 27. 00:43
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket, én is óvakodok a kiállított daraboktól: ha lesznek is sérülések a gitáromon, azokért én akarok lenni a hunyó :)

Mit szólsz esetleg ahhoz, hogy (és ezt laikusként kérdezem mivel első gitár lenne) vannak olyan "elátkozott" gitárok amikkel egyszerűen bármit kezd az ember, bármilyen beállítást vagy csere-alkatrészeket kap, egyszerűen menthetetlenek?

(persze alkatrész csere az nem Thészeusz hajója módra, hanem a fő elemeket, a testet és nyakat megtartva, hanem "csak" az olyan alkatrészek cseréjével mint a tremoló/húrlábak és nyereg, esetleg hangolókulcsok, vagy a hangszedők ha esetleg más már nem segít, és megvan a gyanú hogy azoknak a mágneses tere lenne hatással rá)

Tartok tőle hogy kifognék egy olyan gitárt ami egyszerűen nem rezonálna/hangzana jól, miközben egy papíron kopp ugyanolyan gitár a polcról pedig egy főnyeremény lenne mindenféle plusz alkatrész nélkül

Van bennem egyfajta bizalmatlanság a hangszerboltok felől is, hogy próbálnának kezdő gitárosként rám sózni egy ilyet, csak hogy kopjon a készletük 🤷‍♂️😄

Tudom lehet hülyén hangzik, de... statisztikailag nem tudom mennyi az esélye kifogni egy jó darabot, mint amikor az ember egy jó dinnyét akarna venni a boltban és egy ízetlen sz*r amit végül kifog 😄

máj. 27. 20:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Van egy hangszerbolt a Honvéd utcán (a Dózsa és a Mester u. közötti részen).

Néha ki lehet fogni ott is csodákat. Egy próbát mindenképp megérhet.

máj. 27. 21:27
 4/8 A kérdező kommentje:
A múltkor arra jártam, le akartam csekkolni, de úgy tűnik elköltöztek a Kossuth utcára ha jól emlékszem (arra ritkábban van dolgom, de a héten remélem el tudok nézni hozzájuk :D)
máj. 27. 21:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Tehát akkor..,én is voltam kezdő harminc éve és ugyanígy mint te rettentően bizalmatlan voltam gitár vásárlással kapcsolatban. Nem akartam kapásból rossz gitárt venni mert attól féltem hogy emiatt elmegy a kedvem az egésztől. Nagyon sokszor megfordultam a helyi hangszerüzletben és figyeltem a készletet, a srácokat akik már meg tudták szólaltatni rendesen ezeket. Mindenképpen új stratocastert akartam, lehetőleg fehéret rózsafa fogólappal amivel Kurt Cobain eljátszotta a Lithium-ot a music awards 92-es díjátadón. Szóval beletelt egy évbe mire találtam egy Levin stratot amit a helyszínen ki is próbáltam és aznap megvettem. Nem azt mondom, nagyon jó gitár a mai napig használatban van de éppen mellette lógott a falon egy gyönyörű japcsi Sunburst juhar Tokai silver strat ami fényévekkel jobb vétel lett volna még akkor is ha használt hangszer volt. Szóval utólag amikor már tájékozottabb voltam gitár ügyben már bántam hogy miért nem azt vettem egy tizessel többért, a bund frissen síkolva volt talán ez vette el a kedvem. Nem kellett volna. :-)

Az hogy a gitár mennyire kompatibilis a pót alkatrészekre tuning szempontból az stratocaster ügyben szinte teljesen mindegy kivéve a vékony testű (40mm bullet és most már sajnos az affinity) Squierek mert ebbe nem tudod a Fender acél tremolo blokkját beletenni úgy hogy hátul ki ne lógjon a blokk öntvény, minden más megoldható. Erre érdemes odafigyelni.

Szerintem is inkább nézelődj, próbálgasd a hangszereket vásárlás előtt és ismerkedj a tipusokkal, a fenderrel mert ebből is ezer féle létezik. Emlékszem én még találkoztam olyannal amire az volt írva hogy USA, közben pedig mexikói volt (árban is) csak amerikában címkézték fel. 😂

máj. 28. 01:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Jahh, és mindig a saját érzékeidre és füledre hallgass soha ne a hangszerboltos eladóra. Ami nem tetszik ne foglalkozz vele, azt azonnal vissza kell rakatni falidísznek.
máj. 28. 01:49
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, nézelődök még egy kicsit, meg várok egy kicsit hogy hátha fel tudok menni Pestre esetleg (nehéz elszakadnom a munkahelyről egy-két napra is), hátha ott sikerülne találnom valamit amit meg tudok venni, és egy kis felár ellenében jól becsomagoltatni és utánam postáztatni Debrecenbe, vonattal nem feltétlen mernék visszautazni egy hangszerrel, annál egy fokkal jobban megbízom a futáros megoldásban 😄
máj. 30. 11:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Veszel hozzá helyben egy Gater vagy akármi olcsóbb kemény tokot és nyugodtan vonatozhatsz vele. Ha komolyabban használni fogod akkor úgyis lesznek rajta apróbb sérülések, karcok a legnagyobb gondosság ellenére is. De vonaton és lépcsőházban én is odavágtam már, szóval keménytok!
jún. 28. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!