Hogy működik a fesztivál önkéntesség?
Jelentkeztem önkéntesnek. Amit elfogadtak. Lesz majd meghallgatás. Ott miket kérdeznék? És kb mennyi idő van egy emberre ? (Mert gondolok több ember is lesz akit sorban hallgatnak majd még.) Mennyire készüljek fel rá hogy jól sikerüljön? És mennyi az esély hogy felvesznek?
Ha meghallgatás után felvettek. Akkor a koncert idején miket kell csinálni általában? És a munka után a koncertre milyen helyet kapnánk? Rendes közönségi rész vagy színpad melletti/ mögötti része mint a szervezők?
Aki már volt ilyenen és tudja leginkább az ő véleményére vagyok kíváncsi.
A meghallgatás online zajlik, csoportosan, ahol mindenkinek röviden bemutatkozik, pár szóban elmondja ki ő, hány éves, hol tanul/mit csinál, miért jelentkezett önkéntesnek stb. Ezután elmondják az önkéntes program legfontosabb tudnivalóit, pl. milyen feladatokat végeznek az egyes feladatkörökbe beosztott önkéntesek, mi az a tiltólista, kaució, helyszíni regisztráció stb. Utána mindenki elmondja, hogy milyen pozíciókat csinálna szívesen, mit kevésbé, majd lehet kérdezni. Kb 1-1,5 óráig tart összesen a folyamat, semmi vészes, egyáltalán nem olyan komoly, mint egy állásinterjú, inkább arra szolgál, hogy kapjanak egy képet rólad. És egyébként ezt csak egyszer kell végigcsinálni, az első rendezvényed előtt, a további rendezvényekre feljelentkezés után már látnak is a jelentkezők között.
Az, hogy felvesznek-e, függ a rendezvény nagyságától, vagyis hogy eleve hány önkéntesre van szükség, illetve valamennyire a jelentkezési sorrendtől is, tehát ha hamarabb jelentkezel, nagyobb az esély rá, hogy bekerülsz. De aki nem kerül be, annak nem küldenek elutasító e-mailt vagy üzenetet, mert megtörténhet, hogy utolsó pillanatban kiesik valaki, és a helyére még be tudnak hívni.
Koncerteken olyan feladatok vannak mint karszalagozás, tömegirányítás, ültetés stb. Általában meghatározott szektorba tudnak ülni/állni az önkéntesek a koncerten, de ez mindenképpen a közönség részen van, nem a színpad mellett/mögött.
Nem tudom aktuális-e még számodra, ha nem, remélem jól sikerült a meghallgatás és bekerültél. Ha vannak még kérdéseid, a honlapukon egyébként a legfontosabb dolgok szerintem fent vannak, nézd meg: fesztivalonkentes.hu
Minden úgy volt ahogy írtad. Még a kérdés kiírása utáni napokban be is kerültem. Azóta már voltam Azahriah (Puskás), Campus fesztivál, Sziget fesztivál, Ed Sheeran koncerten. Az felsoroltak közül az első hármon a backstage-be kerültem beosztásra szóval ez miatt még jobb volt az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!