,,annyira tökéletesen játszanak, azok semmiképp sem a legjobbak, mert nincs egyéniségük. Akár gép is játszhatna helyettük."
Na,de az nem menő bizonyos szemszögből,hogyha ugyanolyan jól le tudja játszani,mint a gép?
De egyébként az is jó,ha mindig egyéniséget viszi bele,mindig újít,ha ízlésesen,jól csinálja.
Pl a jazz egy picit szabadabb műfaj,ott lehet,hogy talán csak az énekesre vonatkozik, ezt nemtom, de ott pl eléggé szabad váltogatni, hogy mit hogyan énekel.
Lehet ugyanazt sokféleképpen (akár sokszínűen, váltogatva;talán akár egy dalon belül is (?)) jól előadni.
Mégegyet elmondok,én imádom Ákost zeneileg mindenképpen cool, na,és én a 2011-es Katona imája-koncerten ott voltam, és nagyon rosszul esett; hogy az 'Adj hitet'-et rockban adták elő, nem úgy, ahogy én megszoktam, így picit kiveszett belőle az a lelkiség, amivel én megszoktam. Bocsi. Szerintem az a dal nem való rock-műfajba. Van olyan dal, amelyiket szabad mindenféle más műfajokra megújítani, de ez nemannyira olyan. ♥ | Amúgy tudom,mondta pl Ákos interjúban, hogy pl az Ilyenek voltunk-ot szanaszét játszották, ezért szeretnek belevinni mindig újítást, mert különben,ha mindig ugyanúgy játszanák, megunnák ők maguk.
De amúgy Ákos a koncerten mindig szebben énekel, mint a lemezeken. :) Pl. az Óda lemezverziója nem_tetszik,élőben meg isteni.
De egyébként aki mindig pontosan játszik, pontosan ugyanazt, ami a lemezen is van, az nem jelenti azt,hogy ő ne tudna benne újítani, ha akarna.
Lehet,hogy ők is ahhoz tartják magukat (amit én érzek) ,hogy a dalokat úgy a legszívmelengetőbb élőben hallani, ha ugyanolyan stílusban játszák, mint alemezen van; ahogy rajongunk érte a rádióból. :) Az ad egy ilyen "Hazaérkeztem." -érzést. :)
De ez nem azt jelenti,hogy az 'Eiffel 65-Blue' nem tetszik pl Jonathan Young metálos feldolgozásában. :)♥ Vagy van pár szám, aminek eleve már egy feldolgozását ismertem a rádióból. pl a Killing me softly -t asszem, nem Roberta Fleck énelte először, vagy a The Belowed-Sweet harmony-t, vagy a John Waite-es Wild World-öt. Vagy Lets get loud-ot JLo-tól ismertem eredetileg, az eredeti talán Gloria Estefan-é, vagy Bananarama-Venus,vagy MJ-Come together talán Beatles (?). :) Na,szal vannak jók. :)
már megint te, a hülyeségeiddel.
ki a VALAHA élt legjobb.....fogj egy könyvet és inkább olvass ha ennyire unatkozol
Számomra:
Valaha élt: Wes Montgomery
Ma is élő: John Mayer
Engem nem a virtuóz játék szokott lenyűgözni, hanem az hogy mit játszik (improvizál) és azt milyen dinamikával.
Nyilván ez annyira szubjektív.. szerintem nem lehet eldönteni hogy ki a legjobb gitáros.
Sokan Slasht mondják, írt szép melódiákat, de improvizációs készségeit nem tartom kiemelkedőnek. Ezt a budapesti koncerten is tapasztaltam élőben.
"Engem nem a virtuóz játék szokott lenyűgözni, hanem az hogy mit játszik (improvizál) és azt milyen dinamikával."
ezt én sem értettem soha, egyesek szemében miért az a gitártudás mérőszáma, hogy hány hangot képes ledarálni egyetlen másodperc alatt.
Ezt hadd írjam már be:
-Szerinted ki a világ legjobb gitárosa?
-A Sanyi.
-Milyen Sanyi?
-Nemtom, nem ismerem.
:D
*Lehet,hogy bele kéne írni,hogy -"Szerintem a Sanyi"
nemtom,hogy jobb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!