Most kéne vennem egy elektromos gitárt?
Van jelenleg egy hagyományos gitárom. Most készülök venni egy cort elektro akusztikus gitárt. Most húsvétra kaptam a szüleimtől ps4-re egy Rocksmith
All-new2014 Edition nevű gitáros játékot. A problémám az, hogy a játékhoz kell egy olyan gitár amit csatlakoztatni lehet a ps-hez. Az elektro akusztikus gitár az jó lehet vagy vegyek egy elektromosat is? (A készlethez járt egy jack dugó, USB fejjel)
Ugyanolyan jack kimenet van az elektro-akusztikuson is, mint egy tömör testű elektromoson.
A Rocksmith-t valószínűleg pont ugyanúgy fogod tudni használni bármilyen hangszedővel+jack kimenettel rendelkező gitárral. Viszont ha jól értem, már van egy akusztikusod. Miért pont egy elektroakusztikusra esik a válaszásod második gitárként?
#3 Erre nincs igazából helyes válasz. Olyat célszerű, ami gyakorlásra motivál, amin szeretni fogsz játszani. Igazából a zenei ízlés mentén érdemes talán megválaszolni:
Ha jól értem, most egy nejlonhúros klasszikusod van. Ha az akusztikus zenélés érdekel, hogy bárhol önmagadban tudj zenélni, akkor érdemes egy jó (elektro)akusztikus.
Ha a cél az, hogy erősítőre vagy számítógépre kösd, és mindenféle torzított/effektezett hangszíneken játssz, akkor az elektromos jobb választás. Egy ilyen elektromos erősítés nélkül nem szól ilyen szépen, mint egy akusztikus, nagyon halk.
Ha már tervben/megrendelve/úton az elektroakusztikus Cort, a PS4-es oktatójátékkal elvileg az is működni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!