Rammstein Mutter c. száma miről szól?
A Mutter azt jelenti anya. De ha ez nem segített volna itt a dalszöveg magyarul:
agg gyermekek hadának könnyeit
azokat fűzöm én egy hajszálra
vetem a levegőbe a nedves láncot
és kívánom, hogy bár lenne anyám
nincs nap mely nekem sütne
nem volt mell mely tejet sírt volna
torkomban van egy cső
nincs köldök a hasamon
anya
nem nyalhattam bimbókat
se ránc, hogy elbújhattam volna
senki sem adott nekem nevet
kapkodással és mag nélkül foganva
az anyának mely soha nem szült meg
megesküdtem ma éjjel
egy betegséget fogok ajándékozni neki
és aztán elsüllyesztem a folyóban
anya
tüdejében egy angolna lakik
a homlokomon egy anyajegy
eltávolítom kés csókjával
még ha bele is kell halnom
anya
oh adj eröt nekem
Rejtett jelentéssel bír, de még nem sikerült rájönnöm, hogy mi lehet az. (persze mindenkinek mást jelent egy dal, pláne ha többértelmű, ahogy a Rammstein dalok)
De egy biztos, a legkegyetlenebb, legfájdalmasabb, fenyegetéssel, gyűlölettel, érzelmekkel teli dal ez.
Nincs köldök a hasamon...
Mesterséges "szörnyszülött", akinek soha nem volt igazi édesanyja, és otthontalan ebben az egész zavaros világban az ő bizarr léte.
A Mutter (németül anya) a német ipari metált játszó együttes, a Rammstein negyedik kislemeze a Mutter című stúdióalbumról. A dal témája elég nyomasztó, egy gyermekről szól, aki egy kísérlet során jött világra, így nincs igazi szülője. Eltervezi, hogy megöli az anyját (aki „sohasem szülte meg őt”), és saját magával is végez. De a dal végén még életben van, rájön, a gyilkossággal nem lett jobb élete, és erőért könyörög. A történet hasonlít a Mary Shelley Frankenstein regényéből ismert szörny történetére, aki bosszút áll teremtőjén szerencsétlensége miatt, de ezáltal nem lesz jobbá.
^^^^^ wikipédia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!