Miért tekintik Pelle "Dead" Ohlin-t a Mayhem legjobb/leghíresebb énekesének?
Nem tudom. Amennyit hallottam belőle, nekem nem tűnik semmi extrának. Most meg leszek kövezve, de nekem az egész Mayhemből a marketingjük tűnik a legnagyobb húzásnak. A zenéjük nekem semmilyennek tűnik. Amikor elkezdték csinálni a srácok a Mayhemet, akkor még biztosan egyedinek számított, valami újnak. De nekem most olyan semmilyennek, olyan tucatblacknek tűnik. Ha nincs a körülöttük zajló balhé Pelle halálával, az állítólagos templomgyújtogatásokkal, meg a Varg- Euronymus ellentéttel, már rég eltűntek volna a süllyesztőben.
Hozzáteszem, hogy nem vagyok zenész, technikailag nem tudok mit mondani a játékukról. Mint egyszerű, mezei hallgatón szimplán csak átmegy egy Mayhem album. Maniac és Attila énekétől sem vagyok odáig meg vissza.
Szóval passz. Én azt gondolom, hogy Pelle nem az énektudásával tűnt ki, hanem a köré szövődött legendával.
@2: Mindent a maga korában kell megítélni. A Black Sabbath első lemeze most hippizenének számítana. A maga korában maga volt a zenei horror.
A Mayhem a 80-as évek végén újfajta riffelés stílust talált ki, amit aztán átvettek más együttesek, sokszor továbbfejlesztve azt. Emiatt tűnik a mai együttesek zenéjének fényében sablonosnak a Mayhem.
Őszintén a "marketing" meg a legenda nagy szerepet játszik ebben. Rengeteg kommentet látok Deathcrush videók alatt ahol Pelle vokáljait dicsérik mikor azon az albumon nem is ő van hanem Maniac/Messiah lol.
Amúgy annyira egyedinek nem mondanám a vokáljait, sőt, igazából a leggenericebb amit el lehet képzelni, csak szimplán az elsők között volt akik ezt csinálták.
2-3 amúgy érdekes amit mondtok, mert az én fülemnek a Mayhem még ma is egyedinek hangzik, bár nem vagyok egy olyan nagy überbm fan, annyira nem vagyok benne, de nagyobb norvég/svéd bandákat ismerem (Mayhem, Burzum, Immortal, Emperor, Satyricon, Darkthrone, Gorgoroth, Thorns, Dissection, Marduk, Watain, stb) + 1-2 "maibb" dolgot is hallottam (pl 1349, Mgla, Clandestine Blaze) de nekem azt a "monumentalitást" (talán ez a legkifejezőbb szó) sehol nem hallottam eddig (az egyetlen kivétel a Thornsnak a Trondertum demója). Na pl az Immortal vagy a Satyricon nekem is full sablonosnak hangzik (ezért nem is nagyon hallgatom őket), de a Mayhem kifejezetten nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!