Egyszer szeretnek bandat alapitani, komolyat vagy reszt venni hosszu tavon benne. Es olyat ami nagyon valtozatos. Zongora, furulya, DJ, opera enekes, hegedu nő enekes, szimfonikus metal banda, mellette vad ferfi gitarosok orditanak, aztan finom noi hang, meg en. Es nem terveznek hires maradni itthon, hanem kulfoldon is legyen elismeres.
Es legyen mondanivaloja a szovegnek, szoljon arrol ami mindenkit erint szinte, szomorusag, orom, vagyak, beteljesuletlenseg, szerelem, erotika.
En mar unom a Slipknot-ot meg a sima metal bandakat 3 gitar 1 dob 1 enekes. Legyen szin, legyen valtozatos nemekben es minosegben, de legyen vad, legyen kifejezo, legyen intenziv. Ahogy a szoveg is. Akar korus is. Teljesen nyitott vagyok, ahogy az en hangszeremre is: a dob. Sokfele splash, china, crash, tobbfajta inchek, jazz keverve heavy metallal es groove-al. Legyen komplex a zene, de ertheto a fogadasa. Akinek van fule az adott instrumentumokra az hallani fogja az egyediseget.
Csak a gond az, hogy meg ha en elkotelezem magam es tegyuk fel vagyok olyan kvalifikalt, hol talalok ilyen elkotelezett, ilyen tehetseges embereket, akiket meg is tudok tartani, osszhang van hosszu tavon? Ugy erzem, amikor megyek banda interview-ra akkor nekem kene feltennem ezeket a kerdeseket, hogy ok mit tudnak, milyen egyediek, mi az egyediseguk mint szemelyiseg, ilyenek, nem forditva. Es azert vagyok elkotelezett mert nekem mar tokmindegy. Ugy jott az elet, hogy vagy onkezuseggel elkoszonok, vagy dobolok - mert azzal az egyel tudok teljesen kikapcsolni fejben. 11 eves korom ota jatszom. Most vagyok 26. Igen, mentalis beteg vagyok, klinikai depresszios. Mennyi sikeres muvesz volt alkoholista, drogfuggo, mentalis beteg? Mennyi sikertelen? Sok. Egy probat meger. En igyekszem. Ha kell alsobbrendu leszek egy ideig, hogy majd kesobb mihamarabb en alapitsak es legyen vegre egy magyar banda Pl. Nemetorszagban hires, USA-ban hires, Kinaban hires. Linkin Park, Slipknot, Metallica szinten gondolkodok. Tudom hamarabb halok meg minthogy ez bekovetkezik.
Es igen, ahogy irtam hiaba unom a mai Slipknot-ot, toluk kaptam a befolyasom nagy reszet, mondhatni szerencsere Joeytol (a dobos) - jazz-el kezdte, groove-osan keverve metallal (akkoriban a kedvence a Metallica volt). Aoyama Hideki dobos nagyon hasonlo, borzaszto tehettseg.
De engem nem a dob erdekel ebbol a szempontbol, hanem legyen vegre egy nagyon radikalis valtozas a metal szferaban ami mindenkinek tetszik. A pop imadoknak, a szimfonikusoknak, a hegedusnek, az opera enekesnek, a gitarosnak, a DJ-nek, a dobosnak, a zongoristanak, a korustag zsurinek. De ehhez $$$, meg ilyen emberek kellenek. Ha en nem hozom ezt el, legyen valaki, mert akkor orulnek, hogy helyettem ezt megtette.
#2.Ilyen zene már van, érdemes szétnézni.
Nincs új a nap alatt, leginkább a progresszív metal területen, a mainstream-ben egy kaptafa az összes(Slipknot-ban már a tagok fele nincs is ott, tőlük már csodát nem szabad válni, kb. Corney solo projektje).
Ne Obliviscaris, Therion, Persefone, In Mourning, Obscura és társai.
Ha nagyon sikeres érdekel ott az Epica például.
Inspirálódj több zenekartól.
Kérdésre a válasz:
Ott az Eluveitie, vagy a folk-metal bandák szóval semmi akadálya.
#5!
A kérdező furulyára gondolt, te pedig fuvolát írsz.
Ugye meg van hogy ez két különböző hangszer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!