Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Metál énekeseknek ,mint...

Metál énekeseknek ,mint Kalapács József és Rudán Joe , szerintetek szabad politikusokkal fényképezkedni ? Nálam kiverte a biztosítékot hogy Novák Katalinnal fotózkodtak .

Figyelt kérdés
Pont azokkal az elvekkel mentek szembe , amiket képviselniük kéne . Nem is magyarázom tovább , mert aki igazi rockerek tartja magát , az szóba se áll a Novák Katalin félékkel , vagy ha mégis ,inkább jól megmondja a véleményét , nem mosolyog mellette .Nekem csalódás ez a kép .

2024. jan. 20. 23:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
42%

"A metál életérzés alapja a rendszerkritikusság, amibe nem fér bele a politikusokkal jópofizás"

Rendszerkritikusság egy túrót, a kicsit is sikeres metálosok leginkább azért nem jópofiznak egyik politikussal se, mert nincs tökük kockáztatni, hogy a rajongóik egy része a továbbiakban már nem lesz rajongójuk.

2024. jan. 21. 01:09
 12/20 anonim ***** válasza:
90%

Én leginkább arra jöttem rá, hogy a nagy lázadók nagy része azért nagy lázadó, mert épp nem azok nyomják el a népet, akikkel ő szimpatizál. Lásd nagy feró, ő a legegyértelműbb példa, de a többség nem különb nála.

Kevés az igazi, a világot kritikus szemmel néző lázadó, aki oldaltól függetlenül mindenben meglátja a hibákat, de az előnyöket is. Aki magasabbról szemléli a problémákat és nem populista.

Ergo, aki tényleg értelmes. Erre pl Bródyt tudom felhozni. Vagy néhány sokkal undergroundabb figurát. Pl ott a CPG.

Kalapács nálam már akkor leírta magát, amikor 15 éve a Majkával vonaglott a klippjében.

2024. jan. 21. 01:42
 13/20 Salx Narval ***** válasza:
93%
Én Kalapács és Rudán korosztályához tartozok, azokon a zenéken nőttem fel amin ők is. Ha mindig csak olyan előadók zenéjét hallgattam volna ahol makulátlan életű és jellemű emberek vannak nem sok hallgatni valóm lett volna az eltelt 60 évem alatt.:D Én csak azt nem tudom megbocsájtani egy rock zenésznek ha már nem szívből zenél a többi nem számít, felőlem azzal fotózkodik akivel akar ha mellette megérint a zene amit csinál, v valaha csinált. Ne legyünk ennyire kritikusak másokkal, mi sem vagyunk mások, tévedünk, hazudunk, megbánunk, változunk, szeretünk, újra kezdünk, ez van, így kell elfogadni mindenkit. Ne engedjétek, hogy a politika és az előítélet közétek és a zene közé álljon, az ítélkezés szerintem nem rockerekhez méltó. Vannak nem kimondottan tetsző dolgai Kalapácsnak is de ez a fotó szerintem nem akkora tragédia.
2024. jan. 21. 04:23
 14/20 anonim ***** válasza:
88%
Én simán nem keverném a szórakoztatóipart és a politikát, tehát alapvetően semmilyen politikai kapcsolatot nem tartok jó ötletnek zenészektől.
2024. jan. 21. 04:30
 15/20 anonim ***** válasza:
50%
Ez csak egy fotó. Mit kellett volna csinálnia, lökje fel? Takarodj innen te fideszes szuka? Lázadni nem tahó tiniként lehet csak, 60-as éveiben jár az ember.
2024. jan. 21. 06:25
 16/20 anonim ***** válasza:
69%

"Rendszerkritikusság egy túrót, a kicsit is sikeres metálosok leginkább azért nem jópofiznak egyik politikussal se, mert nincs tökük kockáztatni, hogy a rajongóik egy része a továbbiakban már nem lesz rajongójuk."

A rendszerkritikusság igenis alappillér. Akiben ez nincs meg, az kamu rocker vagy kamu metálos, de mondhatnám azt is, hogy olyan, mint a többi birka, akinek kell egy pásztor, akit követhet.

Kérdező, 4-es vagyok, 23 éves.

Maximálisan egyet tudok érteni a 12-essel. A CPg-n kívül magyar viszonylatban nem nagyon akad olyan zenész, zenekar, aki nem volt már képmutató vagy nem csak a megfelelő alkalomra vár, hogy az legyen.

2024. jan. 21. 06:28
 17/20 anonim ***** válasza:
95%

"A rendszerkritikusság igenis alappillér. Akiben ez nincs meg, az kamu rocker vagy kamu metálos, de mondhatnám azt is, hogy olyan, mint a többi birka, akinek kell egy pásztor, akit követhet."

Elméletben alappillér, gyakorlatban akinek egy kicsit is kezd menni a szekér, az általában elkezd egyre inkább szórakoztatóipari alapon állni a dolgaihoz, és #14-es elveit kezdi követni. Gyakran még akkor is, ha a célközönsége viszonylag szűk. Mindenki szeret sikeres lenni. Erre nem az a válasz, hogy akkor idehaza a CPG-n kívül mindenki kamu rocker. Hanem az, hogy a rock szellemiség és a pop szellemiség jellemzői csak elméletben különülnek el markánsan, a legtöbb zenész esetén mindkettőből találni valamennyit, a lényeg az, hogy melyik a meghatározóbb.

Másrészt aki mindig minden ellen kényszeresen lázad "azért mert csak" alapon, azt ugyanúgy nem tudom komolyan venni, mint aki Novák Katalinnal pózolgat.

2024. jan. 21. 12:14
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Én leginkább arra jöttem rá, hogy a nagy lázadók nagy része azért nagy lázadó, mert épp nem azok nyomják el a népet, akikkel ő szimpatizál. Lásd nagy feró, ő a legegyértelműbb példa, de a többség nem különb nála."

A másik, amikor valaki csak addig lázad, amíg csóró diák. Elkezd folyni a zsé a koncertekből és lemezekből, és rögtön visszavesz a pofából.

2024. jan. 21. 12:16
 19/20 Salx Narval ***** válasza:
94%
Szerintem ha egy zenész rámutat a társadalmi igazságtalanságokra az nem feltétlen jelenti az éppen ellenzékben lévők támogatását, még akkor sem ha úgy szeretnék hinni egyesek. Feró esete is érdekes, gyakorlatilag ő rendszerváltás óta tolja a FIDESZ szekerét akkor ezt senki nem vetette a szemére, sőt. Most, hogy a FIDESZ diktál az őket érő kritikák a támogatóikat sem kerülik el. Változik minden, a fiatal OV is ellensége lett volna jelenlegi önmagának, ez szinte biztos. Nem lenne akkora baj ,hogy Feró állást foglal valakik mellett de rossz szokásához híven túltolja ezt is, valószínűleg a kor és és a pia "áldásos" hatására elég ripacs módon teszi. Az ő esetében nagyon igaz a mondás, hogy a kevesebb több lenne.:D
2024. jan. 22. 05:19
 20/20 anonim ***** válasza:
17%
Nekem is nagy csalódás volt, mert ezeken a zenéken nőttem fel, manapság már ki nem adja el magát? Képmutató fazonok.
2024. febr. 5. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!