Metál énekeseknek ,mint Kalapács József és Rudán Joe , szerintetek szabad politikusokkal fényképezkedni ? Nálam kiverte a biztosítékot hogy Novák Katalinnal fotózkodtak .
"A metál életérzés alapja a rendszerkritikusság, amibe nem fér bele a politikusokkal jópofizás"
Rendszerkritikusság egy túrót, a kicsit is sikeres metálosok leginkább azért nem jópofiznak egyik politikussal se, mert nincs tökük kockáztatni, hogy a rajongóik egy része a továbbiakban már nem lesz rajongójuk.
Én leginkább arra jöttem rá, hogy a nagy lázadók nagy része azért nagy lázadó, mert épp nem azok nyomják el a népet, akikkel ő szimpatizál. Lásd nagy feró, ő a legegyértelműbb példa, de a többség nem különb nála.
Kevés az igazi, a világot kritikus szemmel néző lázadó, aki oldaltól függetlenül mindenben meglátja a hibákat, de az előnyöket is. Aki magasabbról szemléli a problémákat és nem populista.
Ergo, aki tényleg értelmes. Erre pl Bródyt tudom felhozni. Vagy néhány sokkal undergroundabb figurát. Pl ott a CPG.
Kalapács nálam már akkor leírta magát, amikor 15 éve a Majkával vonaglott a klippjében.
"Rendszerkritikusság egy túrót, a kicsit is sikeres metálosok leginkább azért nem jópofiznak egyik politikussal se, mert nincs tökük kockáztatni, hogy a rajongóik egy része a továbbiakban már nem lesz rajongójuk."
A rendszerkritikusság igenis alappillér. Akiben ez nincs meg, az kamu rocker vagy kamu metálos, de mondhatnám azt is, hogy olyan, mint a többi birka, akinek kell egy pásztor, akit követhet.
Kérdező, 4-es vagyok, 23 éves.
Maximálisan egyet tudok érteni a 12-essel. A CPg-n kívül magyar viszonylatban nem nagyon akad olyan zenész, zenekar, aki nem volt már képmutató vagy nem csak a megfelelő alkalomra vár, hogy az legyen.
"A rendszerkritikusság igenis alappillér. Akiben ez nincs meg, az kamu rocker vagy kamu metálos, de mondhatnám azt is, hogy olyan, mint a többi birka, akinek kell egy pásztor, akit követhet."
Elméletben alappillér, gyakorlatban akinek egy kicsit is kezd menni a szekér, az általában elkezd egyre inkább szórakoztatóipari alapon állni a dolgaihoz, és #14-es elveit kezdi követni. Gyakran még akkor is, ha a célközönsége viszonylag szűk. Mindenki szeret sikeres lenni. Erre nem az a válasz, hogy akkor idehaza a CPG-n kívül mindenki kamu rocker. Hanem az, hogy a rock szellemiség és a pop szellemiség jellemzői csak elméletben különülnek el markánsan, a legtöbb zenész esetén mindkettőből találni valamennyit, a lényeg az, hogy melyik a meghatározóbb.
Másrészt aki mindig minden ellen kényszeresen lázad "azért mert csak" alapon, azt ugyanúgy nem tudom komolyan venni, mint aki Novák Katalinnal pózolgat.
"Én leginkább arra jöttem rá, hogy a nagy lázadók nagy része azért nagy lázadó, mert épp nem azok nyomják el a népet, akikkel ő szimpatizál. Lásd nagy feró, ő a legegyértelműbb példa, de a többség nem különb nála."
A másik, amikor valaki csak addig lázad, amíg csóró diák. Elkezd folyni a zsé a koncertekből és lemezekből, és rögtön visszavesz a pofából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!