Hogy legyen jobb ének hangom, hogy fejlesszek rajta? (nem énekes akarok lenni, csak bulikban ne legyen gáz az énekem) 21/F
Vidéki 21 éves srác vagyok, és elég sokat bulizunk, imádom a zenét, de egyszerűen nincs jó hangom. Nagyon jó a "dalszöveg memóriám" ha 5x meghallgatok egy számot már tudom a szövegét kívülröl, de semmire nem megyek vele, mert énekelni meg nem tudok.
Beszólni nem szoktak, hogy maradjak már csöndbe inkább, annyira nem rossz a hangom, inkább azt mondanám hogy nincs énekhangom, ha éneklek is olyan kb mintha beszélnék.
A hallást kell fejleszteni elsősorban, szolfézs pl. nagyon hasznos.
1-es válaszát is támogatom!
Ha csak bulizol , és úgy énekelsz , nem figyelsz a hangokra / hangközökre , akkor valószínűleg a zenei hallásod fejlesztésre szorul. Aztán jöhet a többi technikai rész.
Sajnos az, hogy dalszöveget milyen jól memorizálsz, nem sok köze van a zenei halláshoz
nem ismerem őt, de úgy értettem, hogy kezdetben,hogy kialakuljanak az érzetek, ami aztán "beidegződik". érzetekről szól utána az éneklés.
nem hiszek a szolfézsban, meg az ilyen művileg kreált dolgokban a zenét illetően. Afrikában életükben nem láttak kottarendszert mégis jól énekelnek.
ahogy József Attila mondja, a költőt mit érdekelje a költészet maga
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!