Manapság miért lett rosszabb a metálzenei színtér?
Öreg vagy, ezért gondolod így.
A Korn és a többi nu banda ugyanígy kib.szta a biztosítékot azoknál, akik brit heavy metál új hullámán vagy thrash metálon szocializálódtak, és drasztikus szakítás volt a korábbi hangzásvilággal.
Nagyon nem Djent-nek hívják, nekem úgy tűnik hogy felületesen ismered a műfajt. Ha jól ismernéd meg sem született volna ez a e kérdés.
Djent az ez:
https://www.youtube.com/watch?v=LvLMaL0THhw
vagy éppen ez:
https://www.youtube.com/watch?v=pFKSiOkRzb4
Amiket felsoroltál azok metalcore-t játszottak, a mostani korszakukban meg már nem is metalt szóval...
A kérdés többi részei:
70-es években nagyon kezdetleges volt a műfaj még, kétlem, hogy akkor több és jobb minőségű metalalbumok érkeztek volna, mint akár csak ebben a szűk évtizedben.(Mastodon, Orbit Culture, Cattle Decapication, Dying Fetus stb. albumjai)
80s egyértelműen a műfaj csúcspontja volt, 90s elején is volt benne erő, de ha nincs akkor és ott a Pantera akkor megszűnt volna a műfaj a grunge és glam metal oltárán.
Ott azért születtek elég gyenge alkotások is.
00 az meg a nu-metal korszaka volt, elég vitatott és sokan máig nem fogadják el a metal műfajban.
Egyértelműen nekem csak a 80s és a 90s eleje tűnik erősebbnek.
Utolsó 2 sorra reagálva:
A metal minden egyes alműfaja él manapság, ma is játszanak Black Sabbath-os epic doom metal-t(lásd pl. Sorcerer) sőt a Sludge Metal-t is tovább vitték(pl. Crowbar).
A KoRN a mai napig aktív banda és elég erős anyagokkal rukkolnak el, de ha ez nem lenne elég, ez a műfaj is eléggé telített.(pl. Lacuna Coil, Code Orange, In Flames stb.) Ez most már inkább alternative metal, mint Nu-Metal.
Szóval amit le tudok vonni konklúziót, hogy az internet egyes adottságait nem használtad ki. A metalban pedig tényleg igyekeztek minden irányt életben tartani a depressive post-metal-tól egészen a european power metal-ig kb. minden működik a mai napig.
#2, köszi, azóta már rájöttem de nem lehet a kérdéseket se javítani se kitörölni.
A többieknek pedig köszönöm a válaszokat, de én így is úgy érzem hogy ma már népszerűbbek a metalcore számok és kicsit háttérbe szorultak a régebbi bandák amik a régebbi stílusokat képviselik
Szerintem ma már kimondottan nyers metalcore nem nagyon van. Sok hatást kaptak a progressive metal-ból, vagy az elektromos zenei eszközökből(techno, dance stb.). De ez a folyamat már a Dark Tranquility-val, Cynic-kal megindult, csak az utóbbi időben bontakozott ki.
De az a szép ebben a műfajban, hogy nincsenek korlátai és szabadjára engedhetik a zenészek a kreativitásukat. Nyilván nyitott fül kell hozzá.
Bár hozzátéve vannak bandák akik már 30-40 éve ugyan azt játsszák, szóval így ebben a formában mindenki jól jár.(meg sokszor megturnéztatják a régi albumokat, lásd Slipknot, vagy Decapitated pl. idén)
Az öregedésben van valami. Nekem a teljes zenei ízlésem megváltozott idővel.
Régen Metallica, Slipknot, Korn most meg már Mozartot, Beethoven-t hallgatok. Nemrég néztem vissza pár Slipknot koncertet, és így az én koromban már óvodásoknak, komolytalan hülye gyereknek tűnnek.
Pedig az öregem mondta, hogy idővel majd úgy is kinővöm a metált mert az gyerekeknek való, akkor még nem hittem neki, végül csak igaza lett.
Mik ezek a "válaszok"? Nem azt kérdeztem hogy ki mennyire öreg vagy hogy fikázzátok a metált. Az utóbbi két válasz kicsit felcseszett de csak hogy letisztázzam: Tini vagyok, és attól hogy a régebbi zenéket szeretem attól még nem vagyok boomer, bár a mai világban már rendesen annak érzem magam, és nem csak a zene miatt.
Nem szeretek a válaszolókkal vitázni de: #7-es válaszát még elfogadom (főleg a ":D" miatt xD) mert mondott valamit és én sem azt mondtam hogy ma már nincsenek jó zenék de #8-as és #9-es válasza hogy jön ide?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!