Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elena Yerevan roma származású...

Elena Yerevan roma származású csaj?Vagy latin?

Figyelt kérdés

2023. dec. 31. 11:38
 1/8 anonim ***** válasza:
35%

Örmény származásúként latin biztos nem lehet, inkább arab vonásai vannak.

[link]

2023. dec. 31. 12:09
 2/8 anonim ***** válasza:
7%
Örményország fővárosában, Jerevánban született, erre utal a művészneve is. Az pedig már a Közel-Kelet, arabok lakta terület. Leginkább arab, de akár roma is lehet, mert a romák ősei arab országokból származnak, leginkább Indiából, de a közel-keleti országokból is vannak. Latin semmiképp, területileg az pont a másik irány, Nyugatra van.
2023. dec. 31. 16:00
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
#2 Nálad minden ország arab? Sem India, sem Jereván környéke nem arab terület, soha nem is volt az. Örményországban legnagyobb részt örmények laknak, a szomszédjaik pedig grúzok, azeriek, perzsák, törökök, valamint kurdok.
2023. dec. 31. 16:50
 4/8 anonim ***** válasza:
A szóban forgó énekesnő esetén egyébként én is előbb tippeltem volna mondjuk spanyolajkú kevert származást, mint örményt. Arcra, arcvonásra nem épp a legtipikusabb örmény (különösen a húsos szája eléggé megtévesztő), és sok fotón a stílusa is inkább az amerikai modellekre hajaz.
2023. dec. 31. 17:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Amennyire ki tudtam hámozni az adatlapját,a Yerevan nem müvésznév,hanem családi név az apja után.Kinézetre,meg hogy beszél olaszul,gondoltam latin származásra-oroszra semmi kép / adatlapon nem véltem felismerni az Örmény szót,az oroszt igen/
2023. dec. 31. 17:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Örményország = Armenia. Az első mondatban ott a születési neve is: Yelena Nikoghosyan
2023. dec. 31. 18:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Elena Yerevan Örményországban, Jerevánban született énekesnő és dalszerző. A művész neve - merthogy ez az -, a születési helyére, Jereván városára utal. Az eredeti Neve Jelena Nikoghosyan. Igazából mindent lehet róla tudni az oldaláról, csak azt nem, hogy mikor született. Azt valami miatt titkolja. Azonban tudni lehet, hogy 2003-ban érettségizett, így ha az ember visszaszámol, akkor szerintem valószínűsíthető, hogy 1985-ben, vagy annak környékén születhetett.

Mivel több olyan zeneszáma is van, aminek az angol címében benne van a gipsy szó, sőt, az egyik lemezének az a címe, hogy gipsy queen, ezért megkockáztatom, a DNS profilja nélkül is szerintem kijelenthető, hogy minimum félig roma származású.

Ami az örményeket illeti, nos, ők nem csak úgy keletkeztek azon a helyen, ahol most élnek. Az örmény nép oda vándorolt, ahol most Örményország található. Hogy pontosan melyik népcsoporttól származnak, az a mai napig vita tárgya. Arisztotelész szerint pl. az örmények phrügigai telepesek voltak. Konkrét bizonyítékokkal cáfolni ezt persze nem lehet, azonban tekintettel arra, hogy a phrügigaiak felelősek a Hettita birodalom bukásáért, én azt mondanám, szerintem nem az ő leszármazottaik lehetnek. Mások szerint az Arme törzsek leszármazottai, innen származtatható a nevük is (Armenia, vagyis Örményország). A lényeg, hogy az örmények területileg nem a mai Örményország területéről származnak, hanem leginkább Irán határterületéről. Iránban pedig nem arabok, hanem perzsák élnek. Vagyis az örményeket illetően, egy minimum részben perzsa származású népről beszélhetünk.

Tehát visszatérve az eredeti kérdésre, Yelena Nikoghosyan egy részben perzsa, részben roma származású énekesnő lehet.

aug. 9. 17:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Itt egyébként többet is megtudhatsz róla:

[link]

aug. 9. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!