Törött hátú hegedű javíttatása?
Még most is lehet cincogni rajta, de nem akarom így a gyerekek kezébe adni. Ha minden kötél szakad, akár nekiállok én magam a javításnak, de érdekelt volna, hogy mik a tarifák mostanában, mert egy szakember biztosan jobb munkát végezne mint én, szinte nulla hozzáértéssel.
Anno az első hegedűmet, egy 80 feletti kiváló asztalos bácsika javította meg nekem. Szegény már alig látott, de mégis összeragasztotta a hangszert. Elképesztően profi volt. Több tucat hegedűje volt otthon, mindet Ő javította meg és gyönyörű tokokat is készített mindegyikhez.
(Az viszont igaz, hogy egy ilyen komoly hangszersérülés nem fog tudni nyom nélkül eltűnni. Nem is a kinézetére gondolok itt elsősorban, hanem a hangján lehet hallani, hogy már nem annyira "kerek" a hangzása, másként "rezeg", mint előtte.)
(A minőségi tok nagyon fontos ezeknél a hangszereknél. Saját káromon tanultam meg. Ne spóroljatok rajta.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!