Szólógitárnál ha húrt váltok, akkor is váltott pengetéssel kell folytatni? Lent-->
tehát, például, G dúr skála..
LE FEL LE ???
--------------------------------------
-----------------------------3--------
-3---------5--------7-----------------
Tehát, ott a negyedik hangnál ha váltott pengetésben megyek, akkor felfelé kéne húzni a pengetőt, de mivel húrban egyel lentebb mentem, pengessem lefelé? Fontos lenne, tapasztalt gitárosok írjanak!
Üdv
nem, valamiért nem lett jó, bocsi, megpróbálom megint:
L F L ?
---------
---------
---------
---------
------3--
3-5-7----
Igen váltottal mindenképp! Az általad jelölt 4. hangot felfele pengesd (az elsőt nyilván lefele...)
Lehet lefele pengetve is, de akkor a váltott pengetést nem gyakorlod ki az automatizmusig, ami pedig fontos ahhoz, csuklóból menjen bármilyen skála/dallam és a játékod egyenletes és folyamatos legyen. Ha mindez megvan akkor jöhetnek más pengetési sémák...
köszi, amúgy nem kezdő vagyok, pár éve gitározok, csak szólógitáron még nemrég kezdtem, illetve egy alapi istván videó kavart be..
http://www.youtube.com/watch?v=RQeb3XEQwnU
itt kavart össze, 1perc után ahol mutatja: 1:30körül..
de köszi a segítséget, eddig én is mindig váltottal csináltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!