Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A japán CD/vinyl kiadások az...

A japán CD/vinyl kiadások az import miatt olyan drágák?

Figyelt kérdés

2023. nov. 17. 14:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyrészt az import miatt, másrészt úgy tudom, hogy Japánban a zenei kiadványok eleve jóval drágábbak, mint máshol (ezért fordult elő gyakran, hogy a nyugati előadók Japánban kiadott albumai bónusz számokat tartalmaztak).

"In Japan, the cost to manufacture CDs and vinyls can be up to 30 to 40 percent more than overseas"

[link]

2023. nov. 17. 15:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez valóban létezik, hogy japán verzióban több szám van 😁
2023. nov. 17. 16:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Régen Japánban sokan a nyugati (német/amerikai/brit) kiadásokat keresték, mert az számított menőnek a japán fiatalok körében, míg a hazait lenézték. Ezért a japán lemezgyárak a szokásokat megváltoztatandó elhatározták, hogy extra műsorszámokat raknak a lemezekre, hogy az exporttal szemben felvegyék a küzdelmet. Ezek lehetnek az albumról törölt dalok, élő felvételek, de manapság már leggyakrabban magát az előadót kérik meg, hogy játszon fel valami plusz nótát a japán közönségnek, hogy jobban fogyjon a lemez. Egy régi Rolling Stones klasszikust vagy valami kocsmadalt meg azért bárki fel tud venni - 5 perc az egész - ezeknek nem az a lényege, hogy jó legyen, hanem csak annyi, hogy exkluzív japán verzióként rá lehessen írni a borítóra.
2023. nov. 17. 18:30
 4/4 A kérdező kommentje:

Most már értem, köszönöm!

Hát akkor ezek szerint én menőnek számítanék, mert nekem csak német meg amerikai (plusz néhány francia) kiadásom van. :)

2023. nov. 17. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!