Elefánt — Macskák valaki tud rendes tabokat adni?
Figyelt kérdés
hali, kezdo gitaros vagyok, es ez a dal eleg egyszerunek hangzik, de sehol nem talalok ra olyan tabokat amit rendesen megertek is
szoval valaki kisegitene?
2023. nov. 11. 17:57
1/3 anonim válasza:
Ez sajnos nagyon nem "kezdőbarát" szám. Kedvelem az Elefántot, de sokéves tapasztalattal is hetekig tartott megtanulnom tőlük ezt a számot. És ha nélkülözzük a zeneelméleti tudást, az akkordbontásokat, és csak az akkordokról beszélgetünk, akkor bizony azok sem annyira hétköznapiak és egyszerűek. Emaj7, Bb, G Cm Bbm, F Bb Ebmaj7 G Cm Bb Gm Fm Bb7 Ebmaj7 Eb Cm Bb Abmaj7 Abm Bb... meguntam. Ez nagyon nem kezdőknek való, ellenben értékelendő a törekvés és a gyakorlás, nagyon fontos! Én is úgy gondoltam, amikor elkezdtem gitározni, hogy én vagyok Jimi Hendrix, majd én utánacsinálom jobban, aztán gyorsan rájöttem, hogy nem éppen. Ha már Elefánt-fan vagy, amkor inkább próbáld meg megtanulni tőlük a Plüsst, az sokkal "kezdőbarátabb", egyszerűbb. Abban legalább nincsenek válogatott sokadhangzatok mindenfelé bontva.
2/3 A kérdező kommentje:
kar, koszi szepen :(
2023. nov. 11. 18:37
3/3 anonim válasza:
A Kár is jó szám tőlük, és az is könnyen tanulható ám. Ne add fel, gyakorolj! Ha eleget csinálod, akkor pár éven belül a Macskák is menni fog.;) Viszont javasolnám, hogy a gyakorlás mellett tanulj némi zeneelméletet ha komolyan gondolod, mivel az elengedhetetlen a párakkordos számok pár akkordjainak lejátszását esetleg továbbgondolva. Gondolom van, akinek ez érzésből is megy, őket hívják tehetségeseknek. Holott semmi köze a tehetséghez, csak legalább relatív hallásuk van, már ha nem abszolút. Érdekes dolog. A lényeg, hogy minden nap gyakorolj, akár yt-videók alapján is. És ahhoz, hogy elérj bizonyos célokat, ahhoz bizony évekig gyakorolni kell az alapokat, másképp nem megy. Lehet persze improvizálni és lebutítani a dolgokat, de nem az a lényeg egyelőre, és ne is tedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!