Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hobbizenészek, mennyit gyakoro...

Hobbizenészek, mennyit gyakoroltok a hangszeren?

Figyelt kérdés
Zongorázni kezdtem el felnőtt fejjel, csak a magam szórakoztatására. Igyekszem minden nap egy órát foglalkozni vele, legfeljebb egy pihenőnapot tartva, de persze néha nem jön össze. Nálatok mi a helyzet, milyen rendszerességgel gyakoroltok?
2023. nov. 10. 09:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Napi szinten 1-2 óra. Több (jelenleg) fizikailag lehetetlen, mert éneklek és a hang elfárad. Idővel fog bírni többet is. Zongoránál ez nem játszik, így az csak elhatározás kérdése, hogy többet gyakorolj. Lehet jobb lenne ha valaki hallgatná, nekem is jobb úgy énekelni ha valaki hallja mint csak magamnak.
2023. nov. 10. 09:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Én még nagyon az elején vagyok, most az a cél, hogy a helyes technika, billentés hibátlanul menjen mellényúlás nélkül. Skálák, ujjgyakorlatok metronómmal rogyásig, mellé pedig akkordok és könnyebb dalok tanulása a program.
2023. nov. 10. 10:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly nyáron napi fél óra volt, idén nyáron nem volt rá időm. Otthon nem nagyon tudok így marad a próba, az heti 2x90 perc.
2023. nov. 10. 10:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Valahol el kell kezdeni :)

Aki nem viseli el hogy gyakorolsz nem érdemli meg, hogy jegyet kapjon a koncertedre.

2023. nov. 10. 10:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha minden nap gyakorolsz egy orat akkor biztosan fejlodni fogsz.

Szerintem heti 4 alkalom eleg szinten tartashoz.

Negy oranal tobbet egy nap nem eri meg gyakorolni.

Ha tobb mint egy orat gyakorolsz egy nap, erdemes kettevalasztani. Reggel 1 ora este 1 ora.

2023. nov. 10. 11:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Kezdetben egész nap a kezemben volt a gitárom (tinédzser éveim), de mostanság heti pár alkalom, egy fél órára.
2023. nov. 10. 11:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Mivel hobbiként csinálom, nem akarok fellépni, így addig, amíg jól esik, élvezem. Ahogy elkezdem unni abbahagyom. Ez kb. 40-45 perc. (Minden nap.)
2023. nov. 21. 15:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!