DJk hogyan szoktátok átkeverni egyik zenét a másikba, milyen technikát használtok?
Sokfelekeppen lehet, mindig az adott hangulattol fugg.
Van sok variáns, hogy mikor mit és hogy húzok fel, erről lehetne egy regényt írni. A legelterjedtebb a bass swap, én pedig a progresszív keverést használom a leggyakrabban, amikor fokozatosan huzod le az egyiket es fokozatosan teszed ra a masikat, ugyanezt a basszussal is. Igy nincs benne semmi hirtelenseg, a basszus is szepen fokozatosan atmegy, tehat sokan eszre sem veszik, hogy megtortent egy keveres. Ehhez viszont olyan szamok szuksegesek, amik tokeletesen egybeolvaszthatoak.
Ezen kivul termeszetesen eszmeletlenul sok variacio van, de ugye nem mindegy, hogy a zene melyik reszenel keverunk, mert akkor ugy kell hasznalni az EQ-t.
Amit meg szeretek az az
(A)Outro - (B)intro
Itt fontos, hogy menjen a basszus mind a kettonel
Itt mar track A kezd lejonni, track B pedig befog utni, amikor track A leesik
Track A magas: 12 ora
Track A kozep: 12 ora
Track A mely: 12 ora
Track B mely: 9 ora
Track B kozep: off
Track B magas: 11 ora
Itt a lenyeg az, hogy a 12 - 9 ora basszusnak koszonhetoen kicsit atalakul a melyunk es ad egy kis izelitot, hogy mi fog jonni. 16-32 barral a valtas elott elkell inditani a fent emlitett EQ-val, es mire a vegere erunk, addigra a magas es mely atkell, hogy legyen keverve, A-t nem kell kilőni(minden esetben), és ahogy beüt B, pontosan előtte átrakod a basszust is.
De ezt az egeszet kikell tapasztalni, par honap alatt mar egesz magabiztosan elvan az ember, ha belefekteti az idejet, majd par ev mulva fokozatosan rajon, hogy mennyi mindent tanul meg mindig.
“ es mire a vegere erunk, addigra a magas es mely atkell, hogy legyen keverve, A-t nem kell ”
Itt a mely helyett a kozepre gondoltam, csak valamiert melyet irtam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!