Hogy hívják ezt a fajta román zenét?
Egykor közel laktam Romániához, és emlékszem, hogy román rádiók (asszem főleg középhullámon) játszottak ilyen cigányos, gyors zenéket, amit románul énekeltek, szinte mindegyiknek volt ilyen a szövegében:
"Nájnánánánánánáná..." illetve "lájlájálájálájá", és hasonlók. YouTube-on próbáltam rákeresni ilyenekre, hogy "romanian gypsy music" és hasonlók, de egyszerűen nem találom... Pedig emlékszem, hogy valami "Radio Romania" vagy "Antenna Satelor" nevű adón mentek ezek kb folyamatosan. Régen eléggé bosszantó volt, hogy csak ilyet tudtam hallgatni a rádiómmal, viszont most meg hiányzik, jó lenne nosztalgiázni kicsit. Amúgy gyanús, hogy ugyanaz az együttes játszotta ezeket, nagyon egyformák voltak emlékeim szerint, legalábbis hangzásra. Ismeri valaki? Online hol tudok ilyeneket hallgatni?
Én is +1 szavazat a manelére.
Szerbeknél, horvátoknál, bosnyákoknál is megvan, az a neve, hogy narodnjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!