Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen a rocker viselet?

Milyen a rocker viselet?

Figyelt kérdés
Fiú vagyok. Kedvelem a rock és metal zenét. Eddig nem fordítottam különösebb figyelmet az ezirányú öltözködésre, de szeretnék elkezdeni úgy öltözködni, mint amilyen zenét hallgatok. Gondolom, fekete ruha, esetleg bandás póló. Hosszú haj, de van valami stílus, amiben rockerek hordják a hajukat? Milyenek a kiegészítők? Nem punk stílusban szeretnék. Ha fiúk leírnák a szettjüket, nagy segítség lenne! Köszönöm szépen mindenkinek! 18/f

2023. szept. 28. 15:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából leírtad a lényeget. A hajadat hordhatod kiengedve és összekötve is, ahogy jólesik. Koncerten mondjuk jobb kiengedve, hogy tudd rázni.
2023. szept. 28. 15:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Bár a rock eredetileg egy lázadó, szabadságszerető műfaj lenne, és arról szólna, hogy úgy éled az életed, ahogy neked tetszik, azért megemlítek pár dolgot:

Cipő: már egyre kevesebb bakancsos rockert látok, de egy időben nagy divatja volt a bakancsoknak. Nem az ormótlan munkavédelmi lábbelikre kell gondolni, léteznek direkt "rocker-bakancsok". Régebben talán tornacipőket is használtak.

Gatya: farmer, terepmintás nadrágok, esetleg bőrgatyák.

Póló: a sima feketétől a bandás pólókon át a különféle fantasy-mintásakig bármi játszik, de még a sötétebb ingek is jók lehetnek.

Mellény: külföldön nagyobb divatja van a "battle vest"-nek, de talán Magyarországon sem fognak máglyára vetni, ha felvarrós mellényben mész koncertre. Lehet bőrből, farmerből (akár egy megcsonkított farmeringből/kabátból is), vagy valami random anyagból is (sötétebb színek előnyben).

Kiegészítők (opcionálisan): töltényöv, szegecses karkötők, nyakláncok bármilyen neked tetsző, vagy a kedvenc műfajodhoz tartozó motívummal (turul, Thor-kalapács, koponya, bandák logói, stb.)

Hosszú haj fiúkon: kiengedve, összegumizva, befonva (a kontyot személy szerint egy kicsit férfiatlannak, b*zisnak tartom), egyeseknek az is jól tud állni, ha oldalt kiborotválják (a középső sáv hosszú marad, amolyan "vikinges")... Szakáll: ha nem vagy lusta ápolni, akkor az is mehet.

2023. szept. 28. 18:08
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

1: nincs is jobb mint amikor a mellettem álló arcon / szemen csap a hajával...

Szerintem amúgy ez nagyban függ attól, hogy konkrétan milyen műfajokat hallgatsz.

2023. szept. 28. 22:45
 4/11 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel a lányok mind vágassák le? Nekik szinte mindenkinek hosszú. :D
2023. szept. 29. 02:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

#4!

A kezdetekkor bizony szinte az összes rocker férfi hosszú hajat hordott.

Egyrészt lázadásból (a joviális, konformista "normális embereknél" a fiúk rövidre vágatták, a szülők, meg a tanárok is folyamatosan balhéztak a renitensekkel, akik nőni hagyták), másrészt pedig azért, mert amit kiadtak volna fodrászra, abból vehettek inkább sört, meg koncertjegyet. :-D

2023. szept. 29. 06:15
 6/11 anonim ***** válasza:
Csak arra céloztam vele, hogy a lányoknak amúgy is hosszú van, és ugyanúgy ott vannak, amúgy na, tudom mi a helyzet, férfi vagyok én is, hátközépig érő haj stb, benne vagyok a jóban már 30 éve. :D
2023. szept. 29. 06:51
 7/11 anonim ***** válasza:
68%

Hát amúgy pont a csajok szoktak pofánvágni a hajukkal. Nem kell levágatni, de mondjuk össze lehet fogni...

Nem tudom egyébként mitől függ hogy kinek repül a haja és kinek nem, mert messze nem mindenkinek a hosszú hajúak közül sem. De amikor igen, az rohadt idegesítő.

2023. szept. 29. 08:08
 8/11 anonim ***** válasza:
Két dolog, mennyire figyelsz a környezetedre és a pia. :D Utóbbi sajna felülírja előbbit, tapasztalat, 20-as éveimben én se voltam jobb.
2023. szept. 29. 08:15
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Anno talán egy haver mesélte, hogy valami koncerten az is okozott némi problémát, hogy egy nem túl okos tag csavaranyát font a haja végére, majd beindult a zene, meg a headbang... És a körülötte lévőket szépen megsorozta a srác az ostorként funkcionáló varkocsával.
2023. szept. 29. 10:27
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Engedd szabadjára a fantáziádat, viseld bátran azt, amit akarsz, hiszen a szabadságról szól ez az egész.

Persze, abban az értelemben azért legyél tekintették el másokra, hogy mondjuk ne verd ki mások szemét valami fémmel, amit a hajadba tűzöl, ahogy a #9-es írta, de egyébként jöhet bármi.

Lényegében az összes rock és metál irányzatnak van egy sajátos eszköztára, ikonikus ruhadarabjai vagy kiegészítői, amiket az előadók népszerűvé tettek, de valójában nem a ruha teszi az embert. Vannak olyan goth és metalhead ismerőseim, akik teljesen hétköznapi módon öltözködnek, és nem szeretik a kirívó dolgokat. Ez személyes preferencia, nem zenei ízlés kérdése.

Szóval, nincs olyan, hogy egységes rocker/metalhead kinézet. Mert valaki a nagyon fekete, edgy vonalat preferálja tonnányi szegeccsel, más habos-babosabb oldalt tol, más a csillámport és a hajlakkot adagolja túl, a következő meg lesz@r mindent és flanel inget húz kék farmerrel.

Egy szép fekete (mű-)bőrdzseki, fekete farmer, bakancs, pólók a kedvenc bandáiddal, ékszerek - kb. ezek az alapdarabok, amik rengeteget dobnak egy szerelésen akkor is, ha egyszerű.

2023. szept. 29. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!