Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen sorrendben tanítsak...

Milyen sorrendben tanítsak meg valakit gitározni?

Figyelt kérdés

Hali. Körülbelül (lassan már több mint) 7 éve foglalkozom a zenével, tanulom az elméletét (3 éve sajnos már önállóan az internetről, mivel a zene iskolából egyéb okok miatt ki kellett lépnem) és egy egy másfél éve elkezdtem gitározni is ami az elmélettel és a zongorán megszerzett tapasztalataimmal nagyon kompatibilis volt, úgyhogy elmondhatom hogy mindkettőt egész jól tolom:D (persze csak hobbiból)

A kérdésre kitérve, egy nagyon kedves és jó barátomat szeretném megtanítani gitározni(mivel megkért), és őszintén, fogalmam nincs hogyan kell tanítani, milyen elméleti részt milyen sorrendben, mivel hogy én az elméletet csöpögtetve kaptam miután kiszálltam a suliból innen, onnan

Milyen tantervel lenne a legpraktikusabb megtanítani valakit? Kezdjem a hangközökkel vagy a hangokkal? Vagy egyből egyszerű basic akkordformákkal hogy később a "komolyabb dolgok" ne tűnjenek idegennek, és egyszerűbben menjenek?

2023. aug. 21. 16:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem tanítom csak tanulom, de a gitártanárommal nagyjából a következő sorrendben haladtunk, elektromos gitárral:

gitár részei, húrok hangolása, gitár és pengető tartása

hangok a gitárnyakon

hangközök gyakorlatokkal

dúr skálák

modális skálák

pentaton skála

skála ujjrend

alap akkordok

akkordfűzések (pl. 12 ütemű blues, 8 óra munka, Adj helyet, stb.)

barré fogás (Sultans of swing)

összhangzatos moll skálák

Közben, hogy érdekesebb legyen komplett, de nem túl komplikált dalok megtanulása (Paranoid, Iron man, Elhagyom a várost, Fortunate Son, stb.), blues szólózás backing track-re, ismertebb szólók kiragadva a dalból.

2023. aug. 21. 17:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Basszus, ha ezt a kérdést fel kell tenned, még ne akarj oktatni. Ha tudnád hogy mi mire épül, a sorrendel is tisztában lennél.
2023. aug. 21. 22:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyet kell értenem a második hozzászólóval. Ha lövésed sincs, mit és hogy kéne, inkább ne csináld. Szakképzett tanár, és nem lesz kudarc és csalódás egyikőtöknek sem.
2023. aug. 22. 07:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Tanítsd úgy ahogyan te tanultad és közben figyeld mit ront el. Én mutatnék neki olyan dolgokat is amit tapasztalatból tanultam hogy minél könnyebben menjen a gitározás. A kis dolgokat is többször meg kell ismételtetni de türelem nekünk sem ment elsőre könnyen.
2023. aug. 22. 09:41
 5/5 A kérdező kommentje:

Jogos mondjuk, így utólag ahogy visszaolvastam. Hirtelen kérdeztek meg, hirtelen írtam ki a kérdést, így hülyének is tűnhetek:/

És nem egy komoly oktatás lenne, csak egy kis barátias, kiülünk valahova, én meg elmagyaráznám az alapokat, ennyire azért csak tudok játszani. Annyi hogy én a netről tanultam, és nem voltam benne biztos hogy jó sorrendben, praktikus módon tanítanék e, nagyrészt ezért tettem fel ezt a kérdést.

Mindenesetre, összeszedtem az anyagot, leírtam mindent egy füzetbe úgyhogy happy

Azért köszi a válaszokat:)

2023. aug. 22. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!