#4 A fehérek elleni diszkrimináció természetesen meg sem közelíti azt, amit a ázsiaiak/feketéknek kellett sokáig átélniük, de véleményem szerint a rasszizmus minden formája elítélendő.
túlságosan sokat szenvednek is emiatt,bár a K-Pop eredete a kulturális kisajátításban és a feketével szembeni tudatlanságban gyökerezik.
Egyszerűbben fogalmazva, a K-Pop tükrözi Korea régóta fennálló rasszizmussal kapcsolatos problémáit.
Egy viszonylag új műfajról beszélünk, ami évtizedek óta sikeres zenei stílusok közé került be, ráadásul elég hirtelen. Így nyilván sok ember kissé bizalmatlan, furcsán tekintenek rá, mint ahogy egy újonnan megismert ember esetében is lenne.
Egyébként ez a zenében mindigis így volt, az újonnan felemelkedő zenekarok, előadók többségét sokan megvetették az adott korban, pláne a rock és metal zenék esetében. Aztán telt az idő, manapság meg már nem botránkoztat meg senkit, hogy valaki mondjuk Metallica-t hallgat, teljesen elfogadott. Valószínűleg eltelik pár év és a K-Pop is erre a sorsra jut, egy teljesen megszokott stílussá válik majd.
K-Pop: Lemásolták a J-Popot, csak idegesen, befeszülve adják elő miközben minden elvárásnak meg akarnak felelni. Nagy találmány: bálványokat gyártanak zene helyett.
A J-Pop sem egy nagy truváj, de a japcsik legalább nem süllyednek le a bulvár magazinok színvonalára, hanem tudnak lazák maradni. A koreaiaknak ez nem megy, nem elfogadott, hogy valódi személyiségük legyen a sztároknak.
#3 a kpop pont hogy inkább a tömegkultúra része. Azt hogy ki és miért nézi le, nem tudom, arról sem tudtam hogy lenézik. Engem nem igazán érdekel, nem hallgatom.
A kérdés meg csak egy érvelési hiba, nem más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!