Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kraftwerk rajongók! Miért van ez?

Kraftwerk rajongók! Miért van ez?

Figyelt kérdés
A Kraftwerk rajongók szeretik hangoztatni, hogy kb. ők voltak a legelsők az elektronikus zene történelmében és, hogy mindenki őket koppintja. Ők tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy a Kraftwerket James Brown és a Beach Boys inspirálta? Mindenki előtt volt valaki, miért kell lefikázni azt, akit inspirál egy nagyobb zenekar? És igen én is kedvelem a munkásságukat és nem vitatom el a zenére gyakorolt hatásukat, de nem egyedül az ő érdemük az elektronikus zene kialakulása... (Véleményem szerint Jean-Michel Jarre és Giorgio Moroder többet tett az elektronikus zene népszerűsítéséért például, de őket sokkal ritkábban említik...)

2023. júl. 22. 11:39
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem a Kraftwerk-et de nem állítom hogy ők lettek volna az elsők. 1965 -től már létezett elektronikus zene, ők meg 1969-ben kezdtek együtt dolgozni. Honnan vetted ezt a "fikázós" állítást plz ? Egy-egy ember véleménye nem húzható rá az összes rajongóra...
2023. júl. 22. 23:30
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Azok amik inspirálták a kraftwerket azoknak egy pici töredéke James Brown vagy a beach boys.

J.M. Jarre eleve egy egyedi jelenség Moroder meg zeneszerző inkább(írt lemezt Nina Hagennek vagy ott a Scarface filmzene).

A kraftwerk amellett,hogy szintén művészek, számtalan olyan zenekarra hatottak aki szintén hatottak úgy 1 millió másikra és emiatt rengeteg zsáner alakault ki.Ha David Bowie,Björk,DM stb kaliberű zenészek hivatkoznak a kraftwerkre hatásként azt azért illene komolyan venni.

A kraftwerk célja sosem volt az elektronikus zene népszerűsítése.

2023. júl. 23. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!