Mikor érdemes elektromos gitáron húrt cserélni?
Figyelt kérdés
El szeretnék kezdeni gitározni, de úgy, hogy az alap dolgokat tudni szeretném.:) Mikor érdemes elektromos gitáron húrt cserélni?
Illetve hogyan tudom kímélni a húrokat? Egy nap szerintem sokat fogok gyakorolni.
2023. júl. 4. 06:22
1/4 anonim válasza:
Ha nem koncertezel minden héten, elég pár havonta, vagy akár csak félévente, de ez egyéni ízlés dolga.
Lehet kapni húrtisztító kencéket, azzal érdemes leápolni időnként a húrokat, ez is növeli az élettartamot.
2/4 anonim válasza:
Én napi gyakorlás, "pötyögés" mellett havonta cseréltem. Nekem a húrtisztítók nem annyira váltak be, néha körömlakklemosóval átttöröltem a húrokat.
3/4 anonim válasza:
Pár havonta elég, meg persze ha elszakad. Utóbbi esetben általában érdemes az összes húrt lecserélni, hiába csak egy szakadt el, mert az új húr hangja nagyon elüt a használtakétól.
4/4 anonim válasza:
Felvétel és koncert előtt, gyakorlóson csak ha zavar már a suta dróthang. Elixir húr szerintem jobban megéri, mint pucolgatni meg vigyázgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!