Hogyan érdemes beosztani az időmet hangszer gyakorlásra?
Nem az első hangszerem, viszont az első gitárom vettem meg pár napja, és csak most tudatosult bennem, mennyit számít a mindennapos gyakorlás, ráadásul ha sikerülne naponta ~2 órát rászánnom, akkor szeptemberre talán már élvezhetőbb lenne a dolog.
Azért is vettem meg már most a gitárt, mivel így nyáron diákmunka előtt és után több időm van, de szerintem tanév közben nehezen fog menni az időbeosztás, szeretnék valami reális célt kitűzni magamnak, de azért viszonylag gyorsan fejlődni.
Érdemes lenne hozzászoknom a korán keléshez, és egy kicsit reggel is gyakorolni, aztán délután és estefele, vagy hatékonyabb, ha egy nap egyben rászánom az időt, majd ha elfáradok akkor kipihenem magam?
Társasházban lakom, ahol elvileg 8 után nem lehet zajt csapni és ezt a fúvós hangszerekkel be is tartottam, de szerintem most a gitár az egyáltalán nem ilyen zavaró, a családom is élvezi egyenlőre, filmet is tudnak nézni amíg prüntyögök.
(Bármilyen hosszabb véleményt, tanácsot szívesen elolvasok, de annak is örülök, ha csak röviden leírod hogy több részletben gyakoroljak vagy hosszabb ideig, ha már az ujjaim megszokták a húrokat.)
Helo!
Ez élesben fog kiderülni. Van olyan gitáros ,aki 4-5-kor kel, hogy minél többet gyakorolhasson (ez nyilván hatalmas elszántságot és komoly terveket jelent a gitárral) Valaki több részre osztja naponta és így játszik 4-5-6-8 órát.
No mármost neked mi a célod vele? együttesben zenélni? Magadnak zenélni, örömből?
Ha az utóbbi, érdemesebb lenne olyan célt kitűzni, ami jobban teljesíthető és ha időd engedi, többet hozzátehetsz (főleg, ha tudatosan zenélsz)
Tehát ha azt mondod, hogy heti 6x legalább 30-40 percet játszol, mindezt azért, hogy fejlődj (tehát nem csakúgy játszogatsz, amit szeretnél, hanem tenulsz, fejlődsz), és HA úgy adódik ,hogy több időd van, akkor többet játszol, akkor ezt hamarabb és könnyebben teljesíted, mintha úgy állsz hozzá, hogy "napi 2-3 órát játszok", mert valószínűleg nem fog sikerülni, legalábbis nehezebben/kevesebbszer, mintha egy reálisabb elvárással gyakorolnál.
Arról nem is szólva, hogy 30-40 perc célzott tanulás sokkal többet ér, mint 2-3 óra "össze-visszaság".
igen, saját magam örömére szeretnék zenélni, és minél többet fejlődni, jobban megérteni az egész elméletét és nem szeretném, hogy rossz technikák vagy szokások rögzüljenek be.
megtanultam pár dalt kívülről, viszont célom lenne, hogy mondjuk le tudjak játszani egy ismeretlen kottát is.
(egyenlőre még a számos tabos dalok is lassan mennek, akkordváltások és elég lassúak és ha rendesen van kottázva nem tudom még kapásból a hangokat, de igyekszem, hogy ez is pörgősebben menjen majd.)
Szeptembertől fogok tanárhoz járni, aki írta hogy konzultáljak néha tanárral annak üzenem főként,addig magamnak próbálkozok itthon, most több időm van így szóval eddig sikerült 2 órát foglalkozni vele egy nap de szerintem majd napi fél óra lesz a reálisabb + hétvégén többet meg hetente egyszer majd a tanárral.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!