Nem vagyok jártas a témában, ezért szeretnék kérdezni tőletek,nagyon szeretnék megtanulni basszus gitározni,nem gitaroztam soha és nem játszottam soha semmilyen hangszeren, mennyi idő alatt lehetne megtanulni?
Annyi idő alatt, amennyit szánsz rá. Vegyél egy basszusgitárt, és kezdj el gyakorolni, akár youtube videók alapján. Ezt a szintet próbáld elérni:
Persze nem oktató jellegű, de érdemes megnézni a többi videóját is, kib*szott jól tud basszusozni.:D
#1: Most komolyan Davie-t kell felhozni egy kezdőnek példaként? Troll-e vagy? Ő legalább 20 éve tolja mégpedig nagyon keményen, kvázi abból él, hogy basszusgitározik, tehát ne ez legyen az etalon, mert ehhez a szinthez nem elég az elhivatottság és a kitartás, kell hozzá egy kis veleszületett "őstehetség" is, ami vagy megvan az emberben, vagy nincs.
Attól függetlenül (és műfajtól függően) lehet valakiből elég jó basszusgitáros 2-3 év tudatos tanulással és sok gyakorlással. Egy popzenében messze nem ugyanazok az elvárások, mint egy progresszív metálban vagy fúziós jazz-ben. Bizonyos játéktechnikák némely műfajból teljesen hiányozhatnak is. Rock, blues, metal vagy punk vonalon nagyon nagy lehet a hangszeres tudáskülönbség és elvárás is. Van olyan produkció, ahol elvárják, hogy pengetőzzél (metálban főleg), de nem tilos ujjal sem játszani, viszont metálban nem feltétlenül van szükség a slap-re vagy tapping-technikára, viszont pop-funky vonalon a slap nélkülözhetetlen. Aki profi stúdió session-zenész, annak mindet kell ismernie, de ahhoz, hogy élvezze a közös zenélést a többiekkel egy saját bandában, nem muszáj Victor Wootennek vagy Billy Sheehan-nek lenni.
Legjobb javaslat, hogy keress egy oktatót. Nem baj, ha nem akarsz, vagy tudsz a lakóhelyed vagy egyéb miatt személyesen találkozni. Pontosan olyan jók az online órák is. Ez nem autóvezetés, hogy verjen a tanár, ha nem jól fogod a kormányt:) Oké ott sem kell ilyen csúnya dolgokat csinálni:)
Pénzbe fájt a hangszer, szintén az eszköz, amin megszólal. Miért gondolná bárki azt, hogy egy induló tudás, csak úgy beszerezhető egy bárhol kinyíló internetről.
Nagyon ajánlatos onnantól, hogy a hangszert a kezedbe fogtad-és már kiderült, hogy akarjátok egymást-oktatóhoz fordulni. Ez nem olcsó mulatság, de szükséges. Ha lassabban tudsz haladni, akkor havi 1-2 találkozás is elég. Hiszen nem akarsz ebből élni, csak szeretnéd tudni, hogyan működik egy jól kezelt hangszer.
A tanulásban addig mész és költesz rá, amíg neked megfelel. Sem a tanár sem más nem mondhatja meg, hogy milyen ütemben haladj. Úgy tűnik ez egy szórakozás, próbáld meg élvezni! Üdv a basszusgitáros társadalomban :)
Ne felejts el regisztrálni a Facebook, legnépesebb basszusgitáros csapatába. A legjobb zenész fórum az országban! Mindenhez is értünk :)
#9 Igen, a Smoke On The Water vagy a Thunderstrack, vagy a TNT (AC/DC) tipikusan olyan dalok, amelyek annak ellenére nagyon dögösek, húzósak, és jó játszani őket, hogy nem kell hozzá John Myungnak lenni.
Az eddig sem volt vita tárgya, hogy mindig van hová fejlődni, nem is állítottam ilyet, tehát ezzel ne érvelj, mert ez szalmabábozás.
És nem, kezdőként nem ajánlom, hogy a Dream Theater Fatal Tragedy-jével kezdjen, mert nem fogja motiválni, ellenkezőleg, frusztrálni fogja. Olyan gondolatok születnek a fejében, hogy aszondja „Én erre soha nem leszek képes. Hagyom is az egészet a p…ba). Mielőtt még megkedvelhette volna.
Tehát továbbra is fenntartom, hogy nem Davie-vel meg Charles Berthould-dal kell példálózni egy kezdőnek sem nevezhető, inkább a gondolattal barátkozó, a hangszeres ismeretben abszolúte laikus ember előtt.
Mindezeken felül leírtam, hogy vannak bizonyos testi korlátok is (például valakinek nem úgy áll a keze), ami miatt bizonyos technikákra nem lesz soha képes, akármennyit is gyakorol, tehát végképp nem érdemes olyanokkal példálózni, akikből százezerből egy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!