Budapesten megvan az infrastruktúra (stadionok, koncerthelyszínek) fesztiválok és koncertek rendezésére. Ha olyan előadókat hívnánk, akik ritkán járnak ebben a térségben (távol-keleti, rétegzene, stb.), akkor sok rajongót be tudnánk vonzani a környező országokból, mivel Magyarország tranzitország és jól megközelíthető helyen van. A külföldiek itt foglalnának szállást és fogyasztanának is, ami szintén a magyar GDP-t növelné. Persze ahhoz, hogy ez megvalósuljon, ehhez nem olyan lineup kellene, ami 10 éve is már lejártnak számított.
Az ilyen rétegzenét játszó bandák még a környező országokbeli rajongóikkal együtt sem töltenének meg ekkora stadionokat. Ezek a Metallicára, Iron Maidenre, Kissre, stb. vannak kitalálva. Én pl. nagyon szeretem a Monster Magnetet, de amikor Magyarországon felléptek, éppen elég volt nekik a régi Dürer Kert nagyterme.
2023. máj. 30. 19:29
2/4 vmg válasza:
Egyetértek az 1-es hozzászólóval, szerintem sem töltene meg egy stadiont, az ilyeneket ezért is rendezik kisebb helyeken.
2023. máj. 31. 08:13
3/4 Pszichológus atya válasza:
Ha a távol-keleti előadó nem tudja beilleszteni egy közép-európai turnéba (mondjuk hétfőn Csehország, szerdán Lengyelország, pénteken Magyarország, vasárnap Románia) a koncertjét akkor csak egy szóló budapesti fellépés miatt nem fog eljönni. A hazájában 10x annyi időt kereshetne annyi idő alatt, míg a repülőn utazik a stáb és kipihenik az időeltolódást. Vagy legalábbis akkor nagyon-nagy gázsit kell neki fizetni, s a koncert veszteséges lesz. A Sziget is csak úgy tudja kigazdálkodni egy-egy egzotikus sztár meghívását, hogy ők közben amúgy európai turnén vannak.
A stadion koncert meg eleve rétegműfaj - ez tényleg annak a néhány pop/rock előadónak a kiváltsága akik megtehetik, hogy szakadó esőben is koncerteznek, mert a csurom vizes pogót is bevállalják a rajongók, hogy láthassák őket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!