Mit tegyek izgulás ellen? 😫
Ha többen zenéltek, akkor "mankónak" ott vannak a többiek, mert megoszlik a nézők figyelme és nem csak rád figyelnek.
Ha magad vagy, akkor csak rád figyelnek és ez sokakat zavar.
Amennyiben tudod azt amit játszol, úgy gond nincsen. A probléma a fejben keletkezik, amikor generál egy feszültséget és már is megoszlik a figyelem a koncentráció. Ebben az esetben hatványozódhat ez és teljes blokkolás a vége.
Ha ennyire zavar a közönség, akkor meg kell tanulni kizárni őket.
Nekem mindig akkor megy jól a zenélés, ha magamban vagyok, mert nincsen zavaró tényező.
Azt a hangulatot kell megteremtened magadnak, mintha magad lennél és saját magadnak zenélsz.
Kerüld a szemkontaktot csak felöletessen nézz a közönségre, max. a végén. A magadnak játszol érzést keresd. Játék és a zene élvezetére próbálj koncentrálni, zárj ki mindent, mindenkit. Ekkor még a szülő aggódó tekintete sem segít és a szorítok megjegyzéseik, stb.
A színpadra ne menj fel idegesen ezt előtte próbáld le vezetni.
Te magad vagy és a zene.
Sokszor egy bejátszás az elején még ha nem is az előadás része segíthet. Kvázi mind ha ellenőriznéd, hogy a hangszer nem hangolódott el és minden rendben van. Ezt is lassan nyugodtan tedd.
Nekem is sok év kellet ahhoz, hogy zeneközben figyelhessem a közönséget és a tekinteteket, kvázi visszajelzéseket keressek, jó-e amit csinálok.
Úgy fogom fel, hogy ez egy próba, ahol mások is jelen vannak. És egy idő után betudod őket vonni az előadásodba, részeseivé válnak annak. Ekkor lehetsz közönség "függő", ami jó érzés. Te egy élményt nyújtani mész oda és a görcsölsz a max. sajnálatot kelt, de nem extázist.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!