Honnan lehet felismerni egy akusztikus és egy klasszikus gitárt?
Van egy használt gitár és szerintem annak klasszikus a húrlába, de mégis fém húr van rajta. Akármilyen húrt lehet rá rakni nem számít a húrláb, hogy milyenre lett tervezve eredetileg?
(Kép) erről lehet felismerni az akusztikus és a klasszikus gitárt? Csak így nézhetnek ki?
A felső klasszikus gitár, nylon húrokkal. A vastagabbik három húr rajta vékony fémbevonattal rendelkezik ugyan, de attól még műanyag a belsejük. Tisztán fémből készült húrokkal nem szabad használni az ilyen gitárt, mert úgy van tervezve a gitártest, hogy a fémhúrok okozta feszítőerőt nem viselik jól.
Az alsó fémhúros akusztikus gitár; egyébként mindkettő akusztikus, ami azt jelenti, hogy elektromos hangerősítő- és effektberendezés nélkül is jól hallható a hangjuk, nem úgy, mint az elektromos gitároknak.
Mindemellett léteznek olyan változataik, amikbe van azért beépítve valamilyen hangszedő, így a hangjuk felerősíthető.
Ennek a húrlábasnak pedig azt írja az előadója hogy akusztikus nem tudom milyen anyagú a húr. Mindegy én nem kreténkedem tovább hagyom a francba :)
#6 *klasszikus* akartam írni
XD
Az eladó szerint 4 fém húr, és 2 nem az
A leírásban meg úgy írta h klasszikus.
Hát nem tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!