Kárpátia zenekar mennyire népszerűbb most 2023ban?
Évekkel ezelőtt sem volt túl népszerű, legalábbis a 40-50 alatti korosztály többségében tutira nem, persze akad kivétel, de szerintem azóta sem ugrott feljebb semmit a népszerűségük, nem kerültek a középpontba, semmi felkapott számuk nincs!
“Nemzeti rock” - na ebből a műfajból milyen stílust vagy hangzásvilágot lehet leszűrni?
9 éve történt: egy ismerősünk 34 éves volt, sose hallott egyetlen Kárpátia számot sem. Az akkori pasija 35 éves volt, nagy hungarista és Kárpátia rajongó. A pasi egyszer elvitte Kárpátia koncertre, a csaj előtte örült, hogy rockkoncertre megy, aztán mikor meghallotta a számaikat - nem akarta a pasija előtt kimutatni, de titokban annyira húzta a száját...
Egyszer én is belehallgattam, dettó ugyanez a véleményem!
Biztos van, aki odavan értük, de én sosem szerettem. Amíg a Szijártó Zsolti benne volt (bár gőzöm sincs, mit keresett ott) addig legalább volt a csapatban valaki, aki zenélni is tudott.
Az meg csak hab a tortán, hogy elkurvultak, eladták a nagy nemzeti lelküket a fidesznek.
#6, ezt a keveredést Te magad is megemlítetted: Amerikából származik, de az Afrikából behurcolt feketék népzenéjén alapul. Akkor ez nem ugyanaz?
Egyszerű: alapstílusában (például basszus) rockzene, de hangzásvilágban és tartalmilag is magyar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!