Milyen MIDI billentyűzetet ajánlatok kezdőnek? Max: 80.000 Ft
Mivel nem írtad, hogy milyen célra kéne, csak feltételezni tudom, hogy a szokásos billentyűk + faderek + potik + padek + transzport gombok kellenek. Én 49 vagy 61 billentyűset vennék, se kisebbet, se nagyobbat. Ezt 80e alatt újonnan a hangszerplázán szétnézve jelenleg az M-Audio Oxygen 49/61 és a Nektar Impact LX49+ tudja, de ha 90-ig nyújtózkodsz, akkor az LX61+, Oxygen Pro 49, Keylab Essential 49 vagy Launchkey 49 is belefér. Használtan meg pláne.
Ezek mind korrekt gyártók belépő szintű termékei, és nagyon meg lennék lepve, ha bármelyiknek problémái lennének a népszerűbb DAW-okkal való kommunikációval. Még ha bizonyos kontroller-DAW kombók között ne is lenne gyári integráció, mások már biztosan megoldották, és találsz rá scriptet.
Én a Lauchkey 49-et venném amúgy. Az előző szériából van is jófogáson egy példány 45 ezerért, ami használtan teljesen korrekt ár.
37 billentyűsnek teljesen jó. A faderek hiányoznak róla, de ha valamit fel kéne adnom, én is azt adnám fel először.
Sose volt Launchkey-m, de annó szemeztem vele, az Abletonnal scrollozható 8 oszlopos clip launcher elég menő, és mintha dobgép sequencinget is láttam volna vele.
Ha helyhiány miatt akarsz 37-est, akkor szerintem a legjobb választás, de ha az ára miatt, akkor egy használt 49-est se vetnék el. Az újhoz mondjuk kapsz egy Ableton Live Lite-ot, ami kezdőként jó ideig ki fog szolgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!