Desireless Voyage Voyage c. száma mitől lett akkora sláger?
Figyelt kérdés
Finoman szólva nem jellemző (főleg nem negyven éve), hogy a mainstream pop igénytelen közönsége bármilyen nem angol nyelvű számot piedesztrálra emeljen.2023. márc. 31. 19:55
1/4 anonim válasza:
Talán attól, hogy jó. Néha nem angol nyelvű dalból is sláger lesz, például Nena 99 Luftballon című dalából, igaz, annak van angol nyelvű verziója is.
2/4 A kérdező kommentje:
#1 Szerintem mindenki minimum percekig tudná sorolni a kiváló, nem angol nyelvű számokat...
2023. márc. 31. 20:07
3/4 anonim válasza:
Lehet, hogy az angolszász nyelvterületeken sokakat zavart a francia nyelvű szöveg, de máshol ez kevésbé volt lényeges (nálunk is sokáig vezette a slágerlistákat).
4/4 anonim válasza:
Én eleve sose értettem, hogy csak azért, mert az angol a világnyelv, miért befolyásolja, hogy csak angol nyelvű zenékből lehet sláger világszinten?
Én nem tudok angolul, de például nálam nem is a szöveg dominál, hanem a zene, dallam, hangzásvilág - milyen hangulatot hoz ki belőlem, mire emlékeztet! Ha nagyon tetszik egy zene, akkor legfeljebb kíváncsiságból utólag rákeresek a szöveg magyar fordítására, de az már igazán nem befolyásol semmit!
Franciául se tudok, de a Voyage Voyage tényleg nagyon jó, ritmusos szám, és ha csupán erre sokan ráhangolódtak, akkor az szerintem jó ízlésre vall, és nem csodálom, hogy nagy sláger lett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!