Van. A rajongók új dalokat ismerhetnek meg, ezáltal új előadókat és más kultúrákat. Egy nagy rajongói tábor áll az Eurovízió mögött, akikkel naphosszat lehet erről beszélgetni. Még úgy is, hogy mi nem indulunk, nagyon érdekes követni a versenyt, kedvenceket választani, drukkolni nekik.
Persze, az eredmény nem mindig a művészi értéket reprezentálja, de ez akkor is egy nagy show, ami méltán ilyen népszerű nemzetközi szinten.
Attól függ, honnan közelíted meg a témát.
Ha a dalok, vagy a zenei tehetség értékeléséről van szó, akkor szinte semmi. Már hosszú ideje a politika dominál a szavazások során, ami abszolút nem igazságos. Nem tudom, hogy terveznek-e kitalálni valamit erre a jövőben, vagy ez már így marad, míg világ a világ, viszont elkeserítőnek elkeserítő az biztos...
Másrészt, van abban is valami, amit a második válaszoló írt. Akármilyen elfuserált is az Eurovízió, lehetőséget ad arra, hogy új előadókat ismerhess meg. Mert a sok mainstream között azért olyanok is felbukkannak, akikre érdemes odafigyelni. Az egyik kedvenc zenekaromat például a 2021-es Eurovízió által ismertem meg. Azóta is szeretem őket, és rendszeresen figyelemmel kísérem a pályafutásukat. Már egy-két koncertjükre is elmentem, és tervben van több is. Ha nincs az Eurovízió, lehet még most sem tudnék róla, hogy léteznek. Szóval igen, ebből a szempontból van értelme. Nézőpont kérdése az egész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!