Elektromos gitáron könnyebb lefogni az akkordokat, mint akusztikuson?
Figyelt kérdés
Gondolok itt arra,hogy vékonyabb a nyaka.2010. okt. 6. 11:35
1/3 anonim válasza:
könnyebb szerintem. Mármint, kezdőknek pont azért lehet vele baja, mert nem tudják úgy kerekíteni az ujjaikat hogy ne érjenek bele más húrokba is, de szólógitáron a húrnak kisebb a feszítettsége, (gondolom én, mivel jóval könnyebb nyújtani rajta, mint egy akusztikus gitáron), ezért nyomóerőt is kisebbet kell kifejteni rá.
2/3 anonim válasza:
Nem feltétlen... Egy Les Paul forma gitár azért nem is javasolt kezdőknek mert elég széles a nyaka... Mondjuk nekem olyan volt az első és azon is jól megtanultam lefgoni az akkordokat...
3/3 Daweee000 válasza:
Sokkal könnyebb, nem kell akkora nyomóerőt kifejteni. a nyak vastagsága nem számottevő ilyen szempontból, a szélessége is alig, és sztem egy Les Paulon sem nehezebb mint mondjuk egy Strato-n, elenyésző a szélességbeli különbség (van itthon mindkettőből)a lényeg a húr, ami általában az elektromoson vékonyabb és lazább valamivel, illetve precízebben be lehet állítani a húrmagasságot (minél közelebb vannak a fogólaphoz, annál könnyebb lenyomni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!