Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » De miért nem megy a gutározás?

De miért nem megy a gutározás?

Figyelt kérdés
Nem igaz...!! Már 3 évemet taposom a szerencsétlenkedésemmel és egyszerűen nem megy.. hiába nézek oktatóvideókat az akkordokat nem tudom mert feleslegesnek érzem. Bármilyen akkordot le tudok fogni azonnal ha kel de megtanulni nem tunaltam eggyetse. Alap egyszerű dolgok mennek csak de a sweepingek ja meg a master of puppets nek a kezdése is alig megy hát le szakad a kezem mire végig játszom , a szóló részt meg inkább hagyjuk mert pontatlan rossz másik húrt nem tudom tompitani stb és hiába gyakoroltam azt is hónapokig.. még most se megy a kicsit gyorsabb pengetés.. abba hagyjam? Tudom vannak hullámvölgyek stb de ez már másfél éve tart. Annyi zenét próbáltam már el játszani hogy nem is tudom megszámolni. Nem akarok 10 évet szenvedni hogy kicsit legyek csak jobb. Feladjam? Lehet egyáltalán nincs érzékem a gitározáshoz.
2023. márc. 2. 18:01
 1/8 A kérdező kommentje:
annyit még hozzá tennék hogy régen nagyon nagyon szerettem tanulni mikor elkeztem. Vokt hogy 8 órán át is a kezembe volt és ha felkeltem az volt az első dolgom melò előtt hogy gyors lenyomok valami számot xd. Betegesen rajongtam érte de most.. most ha a kezembe veszem csak felmérgel
2023. márc. 2. 18:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne hagyd abba, 3 évnél sokkal több kell hogy jól menjen, de lehet egyszerűbb témákkal érdemes próbálkoznod még hogy legyen sikerélmény
2023. márc. 2. 18:05
 3/8 anonim ***** válasza:

Keress egy gitártanárt, aki kívülről látja, hogy mi lehet a gond, aztán mond rá megoldást. Megéri azt a pár ezer forintot meg az időt beletenni néha, mert az ember ha egyedül gyakorol, lehet, hogy olyan hibás mozdulatokat rögzít, amiket észre sem vesz.

De lehet, hogy a gitár a ludas, ha rosszul van beállítva kínszenvedés birkózni vele.

2023. márc. 2. 18:23
 4/8 A kérdező kommentje:
Próbálom azokat is azok mennem is de ha csak az egyszerű dolgokat játszom attól nem leszek jobb. Az elmult 3 év is ezt támasztja alá :/
2023. márc. 2. 18:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Na azt viszont még nem néztem. Nem tudom milyen egy jól beálított gitár. Az eggyiket újonnan vettem azt csak lehangoltam de de ennyi. Mást nem csináltam vele de ugyan olyan szenvedés azzal is. Gitártanárt meg nem tudok mert nagyon messze van tőlem sajnos. Beletenném a pénzem de nincs senki a közelben
2023. márc. 2. 18:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Első 3 évben nekem elektromos gitárom se volt, akusztikuson nyomtam a metált :D ahhoz képest nem lehet olyan rossz a gitárod
2023. márc. 2. 18:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Ibanez GRG121DX-WNF Gio gitárom van, akusztikusom egyáltalán nincs, tehát én már alapból elektromoson keztem. A kezdő gitárom meg egy harper volt a tipusát nem tudom de hasonló mi t a fent emlitett
2023. márc. 2. 18:34
 8/8 anonim ***** válasza:

A nyak bizonyos irányú túlzott görbülete okozhatja a rossz beállítást.Vagy az van, hogy a húrok távolsága a fogólaptól túl sok és akkorát kell szorítani a lefogáshoz, hogy eltörik az ember ujja, vagy nagyon közel vannak a húrok a bundokhoz és akkor zörög-csörög más hang is, nem csak a lefogott. Hangszerész tudna az ilyen problémákkal kezdeni valamit, ha ez a gond.

Általában az a "szabály", hogy ha nem akar sikerülni egy dal, nagyon lassan kell gyakorolni, akkor is, ha az ember szeretné már nagyon olyan tempóval, mint az eredeti hangzás. Ha a csigalassú már biztos, akkor egy kicsit gyorsabban kell folytatni, ha az is jó, még gyorsítani rajta egy keveset és így tovább, amíg egyszercsak összejön majd.

A YT-on Számadó Csaba videóit ajánlom, jó technikai tanácsokat is ad, érthető stílusban.

2023. márc. 2. 18:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!