Honnan tudnék erősítőt szerezni a bakelit lejátszómhoz?
Adott egy bakelit lejátszó aminek RCA (piros, fehér) kimenete van.
A helyzet az hogy nem nagyon találok hozzá erősítőt. (Hangfalat)
A gond az hogy nem is nagyon vagyok otthon az ilyesmiben.
Én abba az irányba indultam el hogy RCA bemenetű erősítőt/hangfalat próbáltam keresni.
Nem az RCA a lényeg, hanem hogy RIAA korrektor legyen. Sima erősítő nem ér semmit a hanglemez gyártástechnológiája miatt.
Előerősítő néven is keresheted.
A típus Lenco L3806. A szoba nem nagy. Vagy 10 nm.
Költeni meg... Azért ilyen 100 ezer pluszt nem szeretnék.
Valószínűleg egy polcra kerülnének.
Méretben is olyat keresek. Lehet használt is.
Eszerint ebben a lemezjátszóban van preamp, magyarul előerősítő. Ennek a technikai hátteréről annyit érdemes tudni, hogy a lemezre rögzítés előtt a jelet lehalkítják és meggyengítik belőle a basszust - így érik el, hogy 20-30 percnyi zene ráfér egy lemezoldalra. Emiatt szükséges egy előerősítő, ami lejátszáskor visszaerősíti a hangot és kompenzálja a basszust.
Szóval neked ilyen nem kell. A legegyszerűbb, ha veszel egy pár aktív hangfalat. Abban erősítő is van, és ezt onnan tudhatod, hogy be kell dugni a hangfalat a konnektorba, ill. van rajta hangerőszabályzó. Ezt egy sima RCA kábelpárral rá tudod csatlakoztatni a lemezjátszóra. Bluetooth és hasonló technológiájú hangfalat nem ajánlok lemezjátszóhoz, mivel az digitális, és ezzel éppen a lemezhallgatás legnagyobb előnyét nyírja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!