Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Dalszövegekben van valami...

Dalszövegekben van valami neve ennek?

Figyelt kérdés

Amikor az ismétlédő refrén egyik versszaka egy kicsit még is eltér a többitől. Nem tudok jobb példát, Zámbó Jimmy - Egyszer megjavulok én című táncdaljában van a refrén:

"Egyszer megjavulok én, jó leszek majd"

Viszont egyetlen egyszer nem úgy ismétlődik, mint a többiben, hanem ez a szöveg:

"Hidd el megjavulok én, jó leszek majd"

Van ennek valami zenetechnikai neve?

2023. febr. 3. 17:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Versekben is előfordul, hogy picit megvariálják az ismétlődő szöveget, zenében is. Az is megesik, hogy csak 2 sort énekelnek a 4-ből, stb. Pl. a Manic Street Preachers Motorcycle Emptiness című számában:

R1: Under neon loneliness

Motorcycle emptiness

Under neon loneliness

Motorcycle emptiness

R2: Under neon loneliness

Motorcycle emptiness

Under neon loneliness

Motorcycle emptiness

R3: Under neon loneliness

Motorcycle emptiness

R4: Under neon loneliness

Motorcycle emptiness

Under neon loneliness

Everlasting nothingness

Nem tudok róla, hogy ennek van-e külön neve, egyszerűen csak arról van szó, hogy nem akarják pontosan ugyanazt ismételgetni, ezért kissé megbuherálják. Ez persze, nem csak a szövegre, hanem a zenére is vonatkozik. Egy igazán profi zenész sosem játssza el teljesen egyformán a refrént, hanem mindig egy picit változtat rajta.

2023. febr. 3. 19:54
 2/6 anonim ***** válasza:
23%
Refrénnek nevezik
2023. febr. 3. 20:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Kettes, a te állapotodat pedig funkcionális analfabetizmusnak nevezik.
2023. febr. 8. 11:59
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
#3 attól függetlenül hogy nem tetszik neked attól meg igaz
2023. febr. 8. 12:21
 5/6 A kérdező kommentje:

Négyes, nem, nem igaz. Az igaz az, amit első írt. Olvasd el, de látva a képességeidet, nem fogod megérteni. Azért próbálkozom még én is. Így kezdtem a kérdés alatti szövegemet:

"Amikor az ismétlédő refrén egyik versszaka egy kicsit még is eltér a többitől."

Tehát az ISMÉTLŐDŐ REFRÉN egyik versszaka EGY KICSIT MÉG IS ELTÉR! Érted? Raáadásul ha eltér, akkor az már nem is refrén, hiszen a refrén jelentése ez:

"Visszatérő szövegrész vagy dallamrész egy több szakaszos vers, dal szakaszainak a végén."

Érted már, hogy nem érted?

Semmire nem fogod vinni az életben, ezzel a szintel.

2023. febr. 8. 12:28
 6/6 anonim válasza:
100%

b@rom...

ha kicsit is eltér az akkor is reflén.

2023. febr. 21. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!