Rammstein új albuma hogy tetszett nektek?
Közepes, unalmas.
Az előző albumtól sem ájultam el, de egész jó volt, a Zeit-ot viszont unom. Többször meghallgattam, aztán félre is raktam.
Kiemelkedő számokat mintha már nem tudnának írni.
Érdekes módon nekem a Zeit az egyik kedvenc dalom lett. Főleg a szövege fogott meg, de a zenéje is tetszik, ráadásul azért is hatott rám nagyon, mert pont egy olyan helyzetben voltam, hogy én is azt kívántam, hogy álljon meg az idő.
Második kedvencem a Zick Zack, főleg a jó hangulata miatt, emellett imádom a refrén zúzós riffjét és a szintetizátor témát is.
Harmadik és utolsó kedvenc a Schwarz, egyrészt dalszöveg miatt, másrészt a bridge-ben hallhatö gitártéma miatt, ami egyébként a Was Ich Liebe-re emlékeztet.
A többi dal szerintem nem nagy szám, a Dicke Titten-t kifejezetten utálom, úgyhogy összességében szerintem egy eléggé közepes lemez, csupán 3 szimpatikus dallal.
Végre valaki akinek szintén herótja van a Dicke Titten-től, én is utálom :D Nem is értem miért ez az egyetlen dal van felhypeolva az egész dalról.
Talán mert egyszerű, nem kell rajta gondolkodni.
Rammstein dalainak mindig is azt a rétegét szerettem, ahol a dalszövegén lehetett kicsit elmélkeldni, gondolkodni, érzelmeket belecsempészni. Ez az album szerintem pont ezt az elmélkedős részét hozta ki magából, ugye az idő múlásáról, elmúlásáról. Nekem ezért kifejezetten tetszik. Főleg a Zeit, Adieu, Meine Tränen, Giftig és nem utolsó sorban az Angst.
Zeneileg ahogy előttem is szóltak, nem sok újat hozott ezzel a Rammstein, dallamilag nagyon hasonlítanak egymásra a számok az albumban.
Videoklippekre nem igazán szoktam már adni, a bohókásabb számoknál Zick-zack meg a Dicke titten szintén tipik Rammstein stílus. Adieu meg szerintem olyan mint az Ich will videoklipje, csak visszavettek a képi világ tempójából. Viszont nekem nagyon tetszett a Zeit videóklipje. Groteszkül szép. Szívbemarkoló az a jelenet mikor Oliver mellől a kedvesét elviszi az elmúlás (a halál).
Pontozva az egész albumot, ez nekem olyan 7/10-es. A koncertre mindenképp elmegyek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!